torstai 12. kesäkuuta 2014

Helsinki Half Marathon

Lähtöä. Kuva: Terhi
Viime lauantaina juostiin ensimmäinen Helsinki Half Marathon. Vaikka tapahtumaa järkkäsi kohtuullisen kokematon porukka oli kaikki mietitty vimosen päälle. Torstaina ja perjantaina pidetty expo sijaitsi Helsingin paraatipaikalla Narinkkatorilla Kampissa. Puolimaratonin lähtö- ja maalipaikka oli Finlandia-talon edessä. Ite reitti kierteli pääosin ydinkeskustan ulkopuolella, mutta huhujen mukaan se saattaa ensi vuodeksi muuttua. Kun lähtö- ja maalialueen tärkeimmät toiminnot pelasivat kiitettävästi voi kisalle ennustaa loistavaa tulevaisuutta. Se tulee tosissaan haastamaan jatkossa kaikenmoisella tupiloinnilla maineensa pilanneen Helsinki City Runin.

Kilpailu lähti rauhallisella vauhdilla liikkeelle. Ainoa kiireinen juoksija -se tunnin jänis luikki jo 1.5 kilometrin jälkeen pusikkoon piiloon. Kärkiryhmästä karkasi ensimmäisenä Ole Halonen, joka myös piti johtonsa maaliin saakka. Halosen kadotessa pikku hiljaa horisonttiin kakkosryhmäksi muodostui allekirjoittaneen lisäksi Ilari Ahokas ja Jussi Makkonen.

Arabianrannalla. Kuva: HHM
Jostain kahdesta kilsasta seiskaan reitti sisälsi paljon mutkia, pikkunousuja sekä -laskuja. Kutosen kohdilla jossain lukuisista alamäissä Ahokas lisäsi vauhtia ja lähti meitsiltä ja Makkoselta karkuun. Arabianrannan hiekkatiellä oli kiva losotella myötikseen ja sain itekin vauhtia kiihdytettyä. Ysin jälkeen alkoivat taas pienet ylä- ja alamäet, jotka rikkoivat jatkuvasti rytmiä ja hidastivat kilsavauhtia.

Kympin haminoilla Raaka-Arska hyökkäsi pyörineen kannustamaan meikämandoliinoa. Innostuin kannustuksesta sen verran, että vauhdinlisäys pudotti Makkosen kyydistäni. Radanvarteen ja asfaltille päästyäni olo alkoi hieman ryytyä, mutta mitään vauhdin hyytymistä ei tällä kertaa tapahtunut polveilevasta kevyen liikenteen väylästä sekä vastatuulesta huolimatta.

Isi tuli maaliin. Kuva: Terhi
Maali tuli aikanaan hurjan kannustuksen saattelemana vastaan ja kolmanteen sijaan oikeuttava loppuaikani oli 1.15.17. Reitti oli siis yllättävän raskas ja sää ukkosta enteilevän tukala sekä hiostava. +18.

Data: Helsinki Half Marathon 21.1km 1.15.17

Ei kommentteja: