maanantai 18. elokuuta 2014

Elo-juoksu

Maravauhtinen treeni alimittaisella puolikkaalla... Sellasta tänään.

Elo-juoksu juostaan kolmena kiekkana. Puolimaratonin eka rundi on vajaat kuusi kilsaa ja seuraavat kaksi vajaat kahdeksan kilsaa kumpainenkin. Reitti on profiililtaan melko hidas. Kierroksilla eka puolikas on loivaan ylämäkeen ja toinen puolikas luonnollisesti loivaan alamäkeen.

Reittiä oli muutettu urheilutalon tienoilla. Aiemmin talo kierrettiin Tampereen puolelta, mutta nyt se ohitettiin Ikaalisten puolelta. Kummastelin oikaisua jo ekalla lyhyellä kiekalla. Pidemmällä kierroksella reittimuutosta oli yritetty kompensoida lyhyellä lisälenkillä, mutta jo Metsäkylän päässä ympäri kiepatessa osasin laskea matkan jäävän alimittaiseksi. Vasta maalissa sain kuulla tämän olleen tiedossa jo etukäteen. Miksi sitä ei sitten kerrottu tai ennen kaikkea korjattu vaikka lähtöpaikkaa siirtämällä! Parkkipaikkaahan Elon kauppakeskuksessa kyllä piisaa! Suoraan sanottuna ketuttaa tällainen leväperäisyys ja kuluttajan linssiin viilaaminen, vaikka mitään ennätystä tuolla juossutkaan.

Kisassa ei ollut kärjessä hirveästi kilpailua. Osallistujia oli säästeliäästä mainostamisesta johtuen vähänlaisesti ja kohtuullista vauhtia eteneviä vielä vähemmän. Sainkin juosta puolikkaani issekseni lukuunottamatta ekaa lyhkästä kierrosta, mille sain seuraa Hiukan Jannesta.

Tavoite oli juosta maravauhtia, eli jotain 3:30-3:40 kilsavauhtia puolikas läpi. Eka kymppi meni hyvällä vireellä ja kululla. Jostain syystä viimeinen vitonen oli aika ryytymistä, vaikka suurin osa tuostakin oli alamäkeä. Asics Hyperspeedejä kokeilin maraa varten, mutta ovat tällä kokemuksella aivan liian kiertolöysät ja ohutpohjaiset, ainakin mulle, pitkää matkaa varten. Lyhempiin kisoihin silti aivan loistavat! Tänään ne kuitenkin vetivät pohkeet hemmetin koviksi, vaikka oli kompressiosäärystimet jalassa. No, siinä mielessä hyvä testi kengille, ettei tule tämäkään asia yllätyksenä Joutsenossa.

Sää lämmin +19 ja aurinkoinen. Kisan aikana en juonut.

Hiukan kanssa ekalla kierroksella. Kuva: Ritva Patomäki
Patomäen Ritvalle ja Matille suuret kiitokset Ailan perään katsomisesta kisan aikana. Näin saimme Terhin kanssa molemmat juosta.

Tulokset ja data: Elo-juoksu 20.9km 1.15.11

Ei kommentteja: