maanantai 11. elokuuta 2014

SAUL mestikset

Suomen Aikuisurheiluliiton mestaruuskilpailut käytiin Harjun stadionilla Jyväskylässä viikonloppuna.

La 9.8. 5000m 16.00,94

Pääministeri Alexander Stubbin oli määrä osallistua 45-vuotiaiden miesten vitoselle. Kiireisen miehen päiväohjelma laittoi koko kisojen aikataulun uusiksi. Järjestävä seura Jyväskylän Kenttäurheilijat halusi kisoilleen maksimaalisen näkyvyyden ja oli Stubbille mieliksi räätälöimällä hänelle ja valmentajalleen Timo Vuorimaalle oman vitosen erän. Näiden aikataulumuutosten vuoksi meidänkin matka- ja majoitusjärjestelyt menivät uusiksi. Jouduimme tulemaan Jyväskylään jo perjantaina, sillä oma vitonen juostaisiin lauantai-iltapäivän sijaan jo aamulla kello 10:25. Kunto-Pirkkojen käyttämä hotelli oli täyteen buukattu, joten jouduimme etsimään huoneen muualta. Pääsimme onneksi Laajavuoreen. Kaikki tämä sirkus oli tietenkin turhaa, sillä Stubb ei koskaan ilmaantunut kisapaikalle.

Tämän viikon harjoitusten keventelyn, perjantai-illan kylpylässä lillumisen sekä helteisten säiden johdosta vire oli hyvä sekä lihakset pehmeät ja joustavat.

Koivu keulissa. Meitsi ja Polvijärven miehet Sellami ja Rahkonen seuraavat. Kuva: Terhi.

Alkuverkaksi pari kiekkaa Harjun ulkoilureittiä. Muutama avausveto ja kentälle. Sää oli lämmin ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Ennen starttia sovittiin Koivun Vellun kanssa 16 minuutin loppuaikaan tähtäävästä vuorovedosta.

Lähtölaukaus ja liikkeelle. Vellu veti ekan puoli kilsaa ja meitsi siirtyi johtoon. Takakaarteessa ja etusuoran alussa tuntui vastatuulta. Kilsa täyttyi ajassa 3.12. Oltiin aikataulussa. Koivu veti taas pienen pätkän ja vuoro vaihtui sovitusti. Mun hukilla vauhti taisi kiristyä, kun seuraavalle vetovuorolle ei yllättäen löytynyt halukkaita. M30-sarjan Gharbi Sellamiakin koitin saada apuihin, mutta mies juoksi tänään vain voitosta.

Maaliin. Kuva: Miika Takala

Sain siis jatkaa veturina aina viimeiselle kierrokselle saakka. Tuolloin Kalevan kisojen kävijälle Sellamille kelpasi johtopaikka ja mies kirikin erämme voittoon ajalla 15.51,28. Ite saavuin toisena maaliin ajassa 16.00,94. Olis pitänyt tsekata kelloa loppusuoran alussa, niin olis saanut lukemat vähän miellyttävämmän näköisiksi. No, eisevväliä. Tulipa oman sarjan mestaruus. Hyvä vire, mitä nyt alaselkä oli tulessa. +24.

Isto Hiltusen sanoin: mitä nuoremmat mestarit, sitä näyttävämmät tuuletukset. Kuva: Muta

Tulokset

M35 5000 m
1. Jarno Maimonen KP 16.00,94
2. Veli-Heikki Koivu RovanRR 16.08,13
3. Jukka Rahkonen PolvijU 16.39,41

Data: 3.12/3.09/3.13/3.13/3.10Su 10.8. 10 000m 32.52,15

Kympin lähtö oli vasta kello 18:40, joten päivä oli melko pitkästyttävää odottelua. Onneksi saimme olla hotellissa kahteen saakka, jolloin piti lähteä kentälle Terhin kymppiä varten.

Iltapäivällä aurinko alkoi pikku hiljaa mennä pilveen ja lämpötila laski hellelukemista sopimoilleen kahdenkympin hujakoille.

Miika Takala oli ennakkoon ilmoittanut tavoitteekseen 32 minsan alituksen, joten kisan voitosta ei ollut kahta sanaa. Takala aloitti kilpailun tavoitteensa mukaisesti 3:10 vauhdilla ja päästeli sitä koko matkan voittaen erämme ylivoimaisesti ajalla 31.36,50.

Kuva: PPernu

Kisan alla ei oikein päästy porukassa yhteisymmärrykseen vauhdinpidosta. Mahlamäki säntäsi alussa Takalan perään sellaisella vauhdilla mihin mulla ei ollut jakoja. Toisaalta kukaan muu ei lähtenyt meitsin vauhtiin joten jouduin alusta lähtien juoksemaan issekseni. Joken alkukiri taittui kilsan kohdalla. Sain hänet kiinni ja eiku ohi. Takala naputti keulassa omaa vauhtiaan ja minä möngin seuraavana viitisen sekkaa hitaammalla kilsavauhdilla. Jokke jäi puolestaan minusta kymmenisen metriä per kilsa. Tämä oli kisan kuvio hamaan loppuun saakka.

Kuva: PPernu

Vitosen jälkeen oma vauhtini tippui. Oliko kyseessä yrityksen puute vai säästä johtuva väsyminen, tiedä häntä. Vilvoittavia sieniä tuli puristeltua kiitettävästi kosteuttamaan ohimoita. Tästä takasuoran huoltoporukoille isot kiitokset!

Vimosella kilsalla Takala alkoi saavuttamaan kierroksella kiinni. Vedinkin toka vikan kiekan niin kovaa kuin siihen tilanteeseen nähden pystyin ja sain pidettyä Miikan takanani. Olinkin ainoa joka jäi varvaamatta :)

Loppusuoralla piti vielä kiriä sen verran, että pääsin alle 33 minuutin. Vire oli hyvä, eikä selkäkään ollut niin pahana kuin edellispäivänä. Sopivassa porukassa ja optimaalisissa olosuhteissa A-luokka 32.10,00 saattaisi olla saavutettavissa, vaikka onhan siinä oma hommansa niistää 40 sekuntia ajasta pois. +22.

Meikä, Aila, Miika ja Jukka palkintopallilla. Kuva: Terhi

Kunto-Pirkat voitti 72 mitalia.

M35 10 000 m
1. Miika Takala JyväskKU 31.36,50
2. Jarno Maimonen KP 32.52,15
3. Jukka Rahkonen PolvijU 35.04,21

Data: 3.18/3.12/3.14/3.16/3.15/3.17/3.20/3.19/3.20/3.17

2 kommenttia:

Matti Uusitalo kirjoitti...

Loistojuoksut taas ja olipa hauska tavata taasen. Onnea mitaleista ja hyvistä ajoista.

moguli kirjoitti...

Kiitos! Et juossut pöllömmin itsekään! Enkat paukkui ja sulla oli muutenkin koko ajan positiivinen vire päällä. Tuosta on hyvä jatkaa kohti uusia kisoja! Törmäillään.