perjantai 9. kesäkuuta 2006

Medium media

Urheilukanavalla tänään Lillen GP ja sunnuntaina Gateshead Super GP. Vaikka urkkakanavan Atte ja se toinen spede juontaakin mitä sattuu niin pääasia että kuvaa tulee. Kokemuksesta voin sanoa että jossain etelän leireillä porukat katsoo töllöä ihan innosta piukeena jos sieltä sattuu tulemaan lähes mitä tahansa urheilua, vaikka kielestä ei mitään ymmärtäisikään. Sitten täällä kotimaassa takerrutaan pienimpiinkin virheisiin, hieman armoa pliis.. Saahan sitä ja pitääkin olla kriittinen, mutta parempi se on että näyttävät edes jotain muutakin kuin pörrr.. Niin, onko sitä sitten henk.koht. liian tyytyväinen vähäänkin yleisurheilutarjontaan? Toisaalta tuohan se lähetykseen mukaan tahatonta komiikkaa kun saa välillä itekin tiuskia juontajakaksikon hölmöjen puheiden lomaan vaikka: "se on nelosen startti, ei kasille lähdetä lähtötelineistä, urpo!" tai "sillä on kädessä seiväs, ei keihäs". :)

Mutta kuten sanottua, täällä "liiankin" hyvään totutussa Suomessa ollaan todella kriittisiä. Sen huomaa esim. miten urheilulähetyksiä tai -lehtiä kommentoidaan eri keskustelupalstoilla. Palautteenanto on nykyvälineillä helppoa ja kommentointikynnystä alentaa anonymiteetti, jolla on toisaalta huonokin puoli kun kuraa innostutaan välillä heittämään perustelut täysin unohtaen. Positiivinen palaute ei taas suomalaiseen pirtaan istu. Mitä vähemmän negaa tulee, se on tulkittava niin että luultavasti jossain on onnistuttu. Erikoinen piirre arktisella kansalla verrattuna vaikka helposti ylisanoihin intoutuviin jenkkeihin.

Kritiikki on tarpeen, jos se on rakentavaa (onpas todella loistava huomio moguli.. golf-ablodit sulle). Näin kuluttajille tarjottavaa tuotetta toivottavasti osataan kehittää paremmin kuluttajien toiveita ja odotuksia vastaavaksi. Toisaalta pitäähän tuottajallakin joku linja olla. Tällöin siihen tyytymätön kuluttaja voi äänestää toimillaan itse. Jollei kuluttajan erinomaisista kehitysideoista huolimatta tarjonta muutu hänen toiveidensa kiteytymäksi, niin vaihda hyvä ihminen kanavaa tai lopeta tilaus jne. ettei mene elämä liian vaikeaksi.

Mitä kolmosen Bislettin lähetykseen tulee niin olihan siinä parannettavaa (mm. urheilijoiden tunnistaminen, siihen auttanee kotiläksyt), mutta pieneksi puolustukseksi voinee sanoa että NRK:n tv-työläiset olivat silloin lakossa, joten ei ihme että kuva poukkoili ja jo monissa liemissä keitetyt juontajat, jotka ovat osittain tämän signaalin varassa, olivat välillä ihan kuutamolla.. Toisaalta voihan sen katseen välillä nostaa pois monitorista :)

Tänään alkavat futiksen MM-kisat.

Johanna Lehtinen ja Jonas Hamm hyviin aikoihin 1500m:llä (Raasto) [Poimintana tuloksista: Jonaksen edellä oli HKV:ssa pari vuotta sitten piipahtanut Carsten Schlangen 1980 LG Nord Berlin 3:39,70].

Benita Johnson (Runner's World).

Surullinen tapaus.

Autossa on soinut:
Modern Lovers: Modern Lovers

1 kommentti:

moguli kirjoitti...

Olen siis perin tyytyväinen että telkussa ylipäätään näytetään yleisurheilua. SM-maastojen näkymättömyys oli sen sijaan anteeksiantamatonta!

Se ettei Suomesta löydy kunnon selostajia ruutuun on kummallista, kun sitä vastoin erinomaisia kommentaattoreita eri osa-alueilta löytyy kuten esim. Rantakarin Pekka maraton-seurantaan.

Pistäisivät selostushommat yleiseen hakuun niin eiköhän joku yleisurheilun tunteva poskisolisti ilmoittaudu :)

Parempaa laatua on vaadittava, mutta suhteellisuudentajua kadottamatta.