sunnuntai 12. elokuuta 2007

Mikä kesä?

Reilun kahdeksan viikon lomapötkö vetelee viimeisiä mutta laitetaas tänne pari muistikuvaa lomareissulta. (Kääk! Olen pulassa. Siis töihin pittää mennä? Mitenkähän sitä jaksaa lähteä töihin kun olen viime ajat aloittanut aamut kissamaisen verkkaisesti pötkähtämällä sohvalle seuraamaan mainiota Serranon perhettä..)

Kävimme siis viikko sitten pohjoisessa mutkan. Menomatkalla poikkesimme Palsinajärven ympärijuoksun jälkeen Gösta Serlachiuksen taidemuseossa Mäntässä ja palatessamme Juha Väätäisen näyttelyssä Suomen keskipisteellä Piippolan Leskelässä. Pikkuisen syrjässä sijaitsevan paperiteollisuus- ja kulttuurikaupunki Mäntän ihmeisiin tutustuminen oli nasta kokemus, suosittelen. Myös Leskelän Kesägallerian Väätäis-näyttely oli mukava nähdä ja kokea. Vaikka varsinainen näyttely olikin jo päättynyt meidät toivotettiin silti Juhan ja Kairanmaatalon emännän puolesta lämpimästi tervetulleeksi.

Taide-elämyksien välissä vietimme leppoisaa aikaa Rantsilassa mökillä ja Simojärvellä mummolassa. Terhi juoksi myös parit hölkät. Ite kikkailin lähinnä kameran kanssa ja alla pari otosta..

Btw. tuli kuunneltua Kalevan kisoja Radio Suomesta ja nyt täytyy antaa hyvää palautetta. Oli meinaa sen verran mukavankuuloista selostusta oli kyseessä sitten parjatut naisten pitkät ratamatkat tai vaikkapa miesten keihäs. Ei mollattu, myöhemmin katsotun televisiolähetyksen tapaan, kotimaisen yleisurheilun huonoa tasoa, huonoja urheilijoita tai huonoja valmentajia, vaan sitä vastoin selostajat pyrkivät tuomaan itse tapahtuman radion kuuntelijan sisäiseen näkökenttään, ryydittäen tekstiään vankalla yleisurheiluasiantuntemuksella. Kiitos Radio Suomi!






Porilaisen valokuvaajan Jan Eeralan loistavia panoraamakuvia löytyy täältä.

Ei kommentteja: