tiistai 12. toukokuuta 2009

Savonlinnaan

Kevään kotimainen kahden kilpailun mittainen (pm- ja SM-maastot) maastojuoksukausi huipentuu Savonlinnan Tanhuvaarassa juostaviin SM-maastoihin viikonloppuna. Lauantaina kirmaavat veteraanit ja sunnuntaina nuoret ja yleinen sarja. Itse juoksen nelosen kisassa. Ensimmäistä kertaa muuten! Viimeinen kuukausi on ollut harjoituksellisesti repaleinen sairastelujen ja reissujen vuoksi. En nyt tiedä mikä järki minun on tuonne ylipäätään lähteä, mutta teenpähän osani kotimaisen kestävyysjuoksun tason näivettämiseksi (tai pehmeämmin: näivettymisen hidastamiseksi). Vire ei siis ole parhain mahdollinen, mutta lähden kilpailuun välttämään sitä viimeistä sijaa :P Savonlinnassa nähdään!

Rata näyttäisi rakeisen videon perusteella olevan alustaltaan kova ja nopea. Rataprofiilipiirros hämää hieman, sillä nousu vaikuttaisi kuvasta poiketen olevan loivahko, vaikkakin pitkä. Suurin osa radasta on kuitenkin taas tasamaata, mikä sopinee eritoten ratajuoksijoille. Vähän viime keväänä Vammalassa juostujen SM-maastojen tyyppinen rata. Ei siis mitään uutta auringon alla.

Siksi onkin mielenkiintoista lukea Savonlinnan SM-maastojen ratamestari Jukka Tammisuon blogista hänen ajatuksia tuoda maailmalta tuttua "maastojuoksua" Suomeen. Tällä hän tarkoittaa maastojuoksureitin koostuvan monipuolisista alustoista ja lisähaasteista, joiksi tämä takavuosien mestarijuoksija laskee mm. heinäpaalit, mudan, ojat ja esteet. Maailmalla erilaisissa maastojuoksukisoissa kolunnut konkari olisi mm. halunnut sijoittaa viikonlopun radalle 35 sentin korkuisen esteen rikkomaan juoksijoiden rytmiä. Tämä sinällään raikas ehdotus on kuitenkin kirjoituksen mukaan torpattu jonkun mainitsematta jääneen instanssin taholta. Sääli, sanon ma. Moni juoksija olisi varmasti tykännyt lisähaasteista.

Kerronpa esimerkin Britteinsaarilta viime helmikuulta. BUCS (British Universities and College Sports) maastomestaruuskisat oli tarkoitus juosta Aberdeenissa, mutta ne jouduttiin järjestäjien taholta perumaan sankan lumisateen vuoksi vain 11 tuntia ennen suunniteltua starttia. Suurin osa osallistujista oli jo kuitenkin kilpailupaikalla tai matkalla sinne. Järjestäjät eivät pyynnöistä huolimatta halunneet viedä kilpailua läpi, mutta sinnikkäät osallistujat päättivät toisin. Loppujen lopuksi sikäläisittäin surkeista olosuhteista huolimatta epävirallinen kilpailu juostiin läpi "omalla" ajanotolla ja noin 240 opiskelijaa tuli maaliin. Voittajaksi juoksi Ammanin MM-maastoissakin piipahtanut Andy Vernon. Eivät kaikki juoksijat suinkaan pelkää haasteita...


Lopuksi vielä kisaveikkaus:

Miehet 12km
1. Jussi Utriainen
2. Matti Räsänen
3. Obed Kipkurui
4. Jarkko Hamberg
5. Petteri Muukkonen
6. Henri Manninen
7. Juho Pirkola
8. Marko Vaittinen

Jokeri: Yrjö Pesonen

Miehet 4km
1. Jukka Keskisalo
2. Jussi Utriainen
3. Simo Wannas
4. Aki Mustonen
5. Joonas Harjamäki
6. Tapani Virtanen
7. Janne Ukonmaanaho
8. Juha Puttonen

Jokeri: Teppo Syrjälä

Naiset 6km
1. Annemari Sandell-Hyvärinen
2. Johanna Lehtinen
3. Elina Lindgren
4. Mari Järvenpää
5. Minna-Maria Kangas
6. Minna Kauppi
7. Janica Mäkelä
8. Kaisa Lehtonen

Jokeri: Hanna Hyvönen

Nää ny on taas ihan stetsonista, joten kommentteihin voi lisätä omia parempia veikkauksia :)

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Otit sitten linkin pois. Et sitten uskaltanutkaan pitää sitä?

moguli kirjoitti...

Joo, en :)

Anonyymi kirjoitti...

Ötterbu !!!

Anonyymi kirjoitti...

kaikki veikkaukset ovat "täydellisiä" kunnes tulokset ovat tulleet....sen jälkeen veikkaukset ovat joko huonoja tai vielä huonompia...

-kestokoutsi-

Anonyymi kirjoitti...

Kaisa Lehtonen kuuluu mun mielestä eri sijoille kuin viimeiseksi tuossa listassa:)

Atte kirjoitti...

Hyvät valinnat kärkikolmikkoihin, laitan myös jenit kiinni noihin!

Anonyymi kirjoitti...

Hemmetti... Joku on jo ehtiny pistää Otterbuun.
Täälä on joku Fekki nyt... ;)

moguli kirjoitti...

Ei taida Otteri juosta Savonlinnassa. Ei muuten juossut Lontoossakaan, vaikka piti. Turskat olivat kovassa vauhdissa muutama viikko sitten sentrumsløpet-katukympillä. Syömishäiriöstään toipunut Karoline Bjerkeli Grøvdal pisteli 31.29 jääden Ingrid Kristiansenin reittienkasta vain 5 sekuntia! Miehissäkin Øystein Sylta juoksi 29.32.

Lehtonen voi tosiaan yltää korkeammallekin kuin mitä veikkasin. Hienoa että triatleetit ym. suunnistajat pistävät juoksijoita koville!

Anonyymi kirjoitti...

http://www.globerunner.org/blog/?p=150

Anonyymi kirjoitti...

Happo on lyhkäsellä. http://www.jarkkohamberg.suntuubi.com/