perjantai 29. toukokuuta 2009

Ylämäkee

Ohoi! Otterbu-fani! Suuntaas katsees huomenna lauantaina Norjan Bergenin suuntaan. Siellä kingetään järjettömän raskaan kuuloinen ylämäkikisa Ulriken Opp. 3.6 kilometrin mittaisella reitillä on nousua huimat rontti 600 metriä!


Naisten sarjan suosikkeja on viime vuoden voittaja Helene Pemmer ja se kaikkien tuntema Kirsten Melkevik Otterbu. Yläpuolella olevan videon sankari, miesten sarjan monivuotinen valtias, norjalainen Jon Tvedt menehtyi harjoituslenkillään tammikuussa, joten kukkulan kuninkuus menee näin haikein mielin uuteen jakoon. Hiihtäjät ovat olleet aiempinakin vuosina mäessä kovaa valuuttaa, joten kärjessä luultavasti pinkovat Kristen Skjeldal, parisprintin MM-kultamitalisti Johan Kjølstad ja huippusprinttihiihtäjä John Kristian Dahl.

Kotimaista väriä kisaan tuo Suomen ja Kuljun Vellu Ranta. Runtua!

[Update 1.6.] Vellu oli hienosti 39.



Bongasin netistä mielenkiintoisen ja haastavan vedonlyönnin. Viime vuoden Lontoon maratonin jälkipippaloissa Väätäisen ja Virenin kilpakumppani Dave Bedfordin poika Tom (juossut aikanaan 3000 metrin esteet 8.54,28 2004) oli kait muutaman oluttuopposen jälkeen lipsauttanut, että kyllä hän juoksee maratonin alle 2.25, jos vain vähän treenaisi. No, tämän isäukko sattui sitten kuulemaan ja vaati leikkimielisesti poikaansa lunastamaan uhonsa.

Vetoa lyötiin ja Tom sai kolme vuotta aikaa yrittää 2.25 alitusta. Eka yritys meni viime syksynä aikaan 2.33. Toinen tsäänssi on tulevana sunnuntaina San Diegossa. Jäniksistä Tomin kisa ei ainakaan ole kiinni. Bedford juniorin henkilökohtaisina vauhdittajina ovat muuan Ryan Hall ja Josh Cox :)

[Update 1.6.] Tom Bedford 2.47:45 (puolikas 1.11:25), eli vielä joutuu yrittämään...

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Höh.
Vähän pettymys, että Ottebuu-otterbuu-otterbuu tuhlaa paukkouja maastossa. Kun maantiellä olis enempi glooriaa jaossa.

T.Otterbufani

moguli kirjoitti...

Vellu sieltä viestitti että PM-kympin kakkonen Øystein Sylta on myös viivalla. Jotenkin tuollaiset mäkijuoksut ovat Norjassa arvossaan ja niitä juostaan vaikka ratakausi puskisi päälle.

Anonyymi kirjoitti...

Terveiset Bergenistæ!

Nousua tæællæ riittææ ja Norjalaisilla huipuillakin otetta. Ei se kausi kaadu yhteen kisaan ja tæællæ haetaan paukkuja myøs maantielle ja radalle monella lailla. Nousu tæællæ suht kova, tasaista ei 3.6km matkalla ole kai kun pikku pætkæ alussa ja sitten alkaa. Keskimæærin taitaa olla nousua reilut 15% kulmalla ja loppunousu sitte jotain ihan kæsittæmættømæn kovaa viimeiset 700m. No suomipoika koittaa jyrætæ muiden mukana ja ehkæ mogulin sivuille ilmestyy joskus kuviakin kisasta jos kykenen niitæ næpsimææn kisan jælkeen. Eli jos joku haluaa hakea KUNNON mækikisoja mitæ ei suomesta løydy, niin tervetuloa esimerkiksi tænne...Tæællæ ei tarvitse osata juosta alamækeen....