sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Metsään

Juoksulenkkien päälle kävin Eemeleiden kanssa eilen illalla katsastamassa millaista älämölöä paikallinen nuoriso pitää Valkeakoskella juhlistaakseen koulujen loppumista. Reissu tehtiin maastopyörällä, ja reitti oli Pirkan hölkästä tuttu.

Lenkin alkuun Ariok päätti näyttää suosikkipolkujaan Herwoodissa, jotka olivat ainakin meikäläiselle hieman liian vaativia. Meitsi on viimeksi ulkoiluttanut maastopyörää viime kesänä, joten tekniset juurakko- ja kivikkopätkät eivät aivan sujuneet toisten kuskien malliin. No, pari kertaa tuli nojattua äiti-maahan, mutta onneksi ei sattunut muutamaa pintanaarmua pahempaa :)

Rutajärvellä ihailtiin ehtoon kauneutta.
Valkeakosken Torin grillillä pieni tankkaushetki.

Yllättävän nopeasti sain maastoajon juonesta kiinni ja Taivalpirtiltä alkavat polkupätkät menivät mielestäni jo ihan kohtalaisen hyvin. Enpähän ollut muiden jarruna, kun poljin joukon hännillä. Valkeakosken päässä sitten ihmeteltiin keskustan vaisua meininkiä ja koitettiin löytää oikeata grilliä. Munahampurilainen nassuun ja eiku paluumatkalle. Saatiin vähäksi matkaa oikein saattue seuraksemme, kun paikalliset pikkuskidit ihmettelivät outoa porukkaa, joka väitti tulleensa Tampereelta Valkeakoskelle asti jäätelölle...

Kaverit saivat ilmeisesti grillipöperöistä roimasti lisäpuhtia, kun vauhti tuntui nousevan :) Rutajärven mökille asti mentiinkin aika haipia. Takaisin Koivistonkylän Euromarketilla oltiin noin yhdentoista maissa. Aktiivista ajoaikaa tuli 4.37 ja matkaa kertyi kait rontti 70km. Ei pöllömpi reissu se.

2 kommenttia:

Jussi kirjoitti...

Enhän mää siellä keulilla huomannu, että joku kaatuilikin. Olisit hihkassu, siitä olis ollu helppo koukata takasin ulkoilureitille.

moguli kirjoitti...

No problemos :D "Shokkialoituksen" edut: ruosteessa ollut ajotaito sai väkisinkin edes vähän uutta öljyä rattaisiin.

Kiitokset hienosta reissusta ja tsemppiä koko poppoolle Tahkoon!