keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Ny meni hermo

Helmikuu oli rikkonainen.

Ukko- ja akkavarpaan, eli I- ja II-metatarsaaliluiden väli oli kipuillut jo viikkoja ja lopulta kyllästyin siihen. Arvelin syyn olevan hermopinne. Ortopedi halusi tarkistaa luut kuvalla ennen muita hoitoja. Röntgenistä kävikin ilmi, että luut ovat ehjät ja kipuilun syy lienee eräänlainen peroneal-hermon ärsytystila. Hoitona kortisonipiikki ja lepoa. Vaivan alkuperäinen synnyinsyy jäi askarruttamaan ja kävin gurulla eli Jukka Kankaalla. Nilkkahan se oli taas lukossa ja siitä johtui liikehäiriö, joka siis aiheutti ahistusta jalkapöytään ja siihen hermoon. Lukko on nyt siis auki ja ärsytys hoidossa. Vaivat ja syyt niihin kannattaa aina selvittää ja hoitaa kuntoon asiantuntevien ammattilaisten avulla, sponsored by FTK :)Armagh Int'l road race juostaan huomenna. Tuttuun tapaan menossa mukana matkanjohtaja Juha Hellstenin opastuksella Jussi Utriainen ja Rami Tuokko. Joukkueeseen nimetty Mårten Boström ei osallistu. Viime vuonna Armaghissa juostiin näin.

Viikonloppuna juostaan parikin kovatasoista puolikasta. New Orleansissa ottavat yhteen Sammy Wanjiru ja Martin Lel. Rooma-Ostian puolimaratonilla Vaitsaa vauhdittavat mm. maratonin aikaan 2.06 pinkonut Elijah Keitany.

Keskisalo ja kumppanit uusille vuoristoleireille

1 kommentti:

Santta kirjoitti...

Kokemuksesta voin sanoa, että hermovaivat on niitä viheliäisimpiä vaivoja. Hyvä, että nivellukot on saatu auki ja pääset taas treenaamaan!

Kannattaa pyytää hierojaa aina välillä avaamaan ne lukot.