keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

SM-maantien ennakko

Maantiejuoksun  Suomen mestaruuksista kilpaillaan Haminassa sunnuntaina. Kilpailun lähtö- ja maalipaikka sijaitsevat aivan Haminan ympyräkaupungin ytimessä. Viimeksi SM-maantietä juostiin Haminassa vuonna 2006. Tuolloin miesten nopein oli Jussi Utriainen ajalla 65.51. Naisissa voiton vei Johanna Lehtinen ajalla 1.15.19.

Jussi Utriainen PM-kympillä Keravalla 2007.

Lahden Ahkeran Jussi Utriainen on jälleen kerran yksi SM-kisan suurimpia suosikkeja. Hänellä on tältä keväältä vyöllään loistava puolikas (63.57) Hollannin Venlossa. Viime kesänä kirkkaimpia SM-mitalileita repullisen rohmunneen Lewis Koririn nykykunto on arvoitus, mutta hän on epäilemättä mukana kilpailun kärkitohinoissa.

Rotterdamin maratonilla keskeyttämään joutuneiden Henri Mannisen ja Miika Takalan pitäisi tällä hetkellä olla kaikesta huolimatta elämänsä iskussa. Takala arpoo vielä SM-maantien ja samana päivänä juostavan Hampurin maratonin välillä, mutta Haminaan rantautuessaan hän kamppailee mitaleista. Manninen antaa uuden EM-maratonnäyttönsä reilun kahden viikon päästä Prahassa, joten SM-maantie sopii senkin puolesta hänen kisaohjelmaansa erinomaisesti. Nähtäväksi jää pääseekö Simo Wannas ajoissa lentämään Keniasta kisapaikalle.

Veikkaus:
1. Jussi Utriainen 64.43
2. Lewis Korir 64.44
3. Henri Manninen 65.01

Hanna Jantunen Vantaan SM-maratonilla 2008.

Ennakkoon ajatellen naisten kisa kääntynee Espoon Tapioiden Hanna Jantusen voitonjuhlaksi. Jantusen kevään Aktia cupeissa juoksemat kympit 35.07 ja 34.47, osoittavat tossun olevan nohevasti syönnillä. En tiedä onko hänellä suunnitelmissa antaa näyttöä EM-maratonille, mutta tuolla täyden kympin kunnolla voisi odottaa maratonin liikahtavan jopa loppuaikaan 2.35-2.40, mikä käsittääkseni riittää Barcelonan tikettiin?

Kisaan on ilmoittautunut Jantusen lisäksi myös muita erittäin mielenkiintoisia mitalikanditaatteja, joten kärkitaistelusta saattaa lopulta muodostua äärimmäisen tasainen. Johanna Kykyri juoksi äskettäin Komian kirkon hölkässä puolikkaan aikaan 1.19.06. Hänen kohdallaan riippunee pitkälti ajankohtaisista tulivuori- ja lentotilanteista missä hän juoksee, joko puolikasta Haminassa tai maratonia Hampurissa? Viime aikoina huomattavasti kehittynyt Laura Markovaara paransi omaa puolimaratonin ennätystään New Yorkissa lukemille 1.17.38. Venlossa 1.21 pintaan juoksivat sekä Minna Kainlauri että Pauliina Utriainen. Mira Tuomiselta ja Anna-Mari Määttäseltä voi myös odottaa alle 1.20 loppuaikaa.

Veikkaus:
1. Hanna Jantunen 1.16.33
2. Laura Markovaara 1.18.57
3. Mira Tuominen 1.19.00

Ilmoittautuneet
 
Kilpailut alkavat sunnuntaina kello 12.00.



Älä unohda Lontoon maratonia. Kilpailu näkyy suorana Eurosportilta sunnuntaina kello 11.00 lähtien.

Bostonin maratooni Ryan Hallin näkökulmasta.

30-vuotiaille oma sarja yleisurheiluun

2 kommenttia:

moguli kirjoitti...

Lentokoneet lentää taas, joten SM-maantielle ilmoittautuneista Johanna Kykyri, Minna Kainlauri ja Miika Takala pääsevät sittenkin matkustamaan Hampurin maratonille. Onnea matkaan! Tsempit myös Rannan Vellun tiimille!

Sunnuntaina juostavaan Pyynikkijuoksuun ovat ilmoittautuneet mm. Johanna Lehtinen, Minna-Maria Kangas, Saara Skyttä, Minna Nummela, Jarkko Hamberg, Janne Ukonmaanaho, Joni Hulkko jne. Lisäksi Lewis Koririn nimi kummittelee listoilla, joten nähtävästi mies skippaa SM-maantien ja lähtee kinkeemään Pynsän rinteitä.

http://pyynikkijuoksu.wippiesblog.com/?page_id=22

moguli kirjoitti...

Selvisi tämäkin:

"Suomen Urheiluliiton järjestövaliokunta on uusinut edustusoikeussääntöjä. Uudistuksen laadun vuoksi Koririlla ei täksi vuodeksi olekaan edustusoikeutta SM-kilpailuissa.

Korir oli jo ilmoittaututunut puolimaratonin SM-kilpailuun Haminaan, mutta juoksee nyt Pyynikillä. Koririn tavoitteena on yhä asettua Suomeen ja saada edustusoikeus uudelleen vuodeksi 2011."

http://www.sul.fi/index.php?sivutunniste=1&sivuitem=98&riviavain=78&newsitem=5963

Pynsällä juoksevat myös Silas Sang ja Obed Kipkurui.