torstai 8. joulukuuta 2005

Vaikuttavimmat keikat, so far...

Tämmöstä kysyttiin.. No, aika vähänlaisesti sitä on tullut pörrättyä missään mutta tässä pari..


Verde huipulla.

1999 tai 2000, Ektroverde, Circle, Moon Fog Prophet, Telakka/Tre
Pori-skene iltamat.. Verden mukana Telakalla joka on atmosfääriltäänkin omalaatuinen ja kotoisa. Circle veti yläkerrassa Back to Pori -teoksensa johon kuului Mika Taanilan kolmella projektorilla heijastama elokuva Porin viemäriverkosta! Yks hienoimmista Circle keikoista, kunnon jumitusta kliimaksiin asti.. Alakerrassa Porin neron Mika Rätön Moon Fog Prophet (nykyään myös nimellä Kuusumun Profeetta) soitti upean proge-setin. Tämän jälkeen lauteille tuli vielä Ektroverde improvisoimaan, lisää puita! Ektroverden keikat ovat muutenkin koko Suomen parhautta, vaihtuvat kokoonpanot ovat sekä rikkaus että riski, joskus homma toimii kuin unelma, toisinaan jäädään hieman tasosta, aina on silti viihtynyt!


Faust

2000, Faust (GER) ja Circle, Tavastia/Hki
En ollut ikinä kuullut bändistä nimeltä Faust. Tämä krautrock-legenda saapui Suomeen porilaisen Jussi Lehtisalon kutsusta. Ite olin Tavastialla Verden kyydissä ja autoin roudauksessa Jussin bändiä Circleä, missä myös hyvä ystäväni Mika "Verde" Rintala soitti. Jo Faustin soundcheck antoi viitteitä mitä tuleman piti. Oli tosi jylhän kuuloista kun lähimikitettyä kahden metrin ratakiskoa "soitetaan" laikalla.. Ite keikka räjäytti tajuntani. Molemmat setit Circlen ja Faustin äänitettiin ja jälkimmäinen jopa julkaistiin levynä mutta kuulostaa aika lattealta live-tilanteeseen verrattuna.
http://www.klangbad.de/

2001, Ruins (JPN) ja Circle, Tulliklubi/Tre
Aivan käsittämätön setti itselle ennenkuulemattomalta bändiltä. Ensiksi kokoonpano oli minimalistinen, pelkästään basisti ja rumpali-vokalisti! Toiseksi musa oli etten sanoisi outoa mutta äärimmäisen taitavasti soitettua.. Vaikea sanoin kuvailla mutta koitetaan: esim. heidän soittama heavy-metal-medley koostui suunnilleen 50:stä noin viiden sekunnin otoksista tunnetuista hevi-biiseistä. Juuri kun tajusit mistä biisistä oli kyse niin biisi vaihtui kuin veitsellä leikaten aivan muuksi. Omat biisit kuulostivat siltä kuin sama biisi koostuisi monesta biisistä jotka on lomitettu keskenään, kuin ristityt sormet.. En ole kuullut kenenkään soittavan noin hyvin yhteen..
http://www5e.biglobe.ne.jp/~ruins/


22-pistepirkko

2002, 22-pistepirkko, Tulliklubi/Tre
Sedät jaksaa heilua! Ehkä parhain näkemäni keikka ikinä! Äijistä oikein näki miten he nauttivat soittamisestaan. Tosi hyväntuulinen ilmapiiri ja mieletön setti, ei voi muuta sanoa.

Erinäisiä suosikkeja:
Oasis (GBR) ja Cornershop (GBR)(Orlando/USA), Depeche Mode (GBR)(Hartwall-arena, Hki), DJBB (feat. Ella Lahtinen ja Paleface) (Tulliklubi, Tre), Jamiroquai (GBR) ja Lauryn Hill (USA) ja DJBB (feat. Emma Salokoski) (Pori Jazz), Sweetheart ja Keuhkot (Bad Vugum-ilta Semifinal, Hki), Rinneradio (YO-talo/Tre), Giant Robot (YO-talo/Tre), Aavikko (YO-talo/Tre), Tehosekoitin (YO-talo/Tre) ...

Vähemmän vaikuttavia mutta hyviä:
Liekki, RHCP, Moby, MKKK, CMX, AC/DC ...

Sitä tikulla silmään joka... Oho, näin Santun taas lenkillä, liekö Karhu-viesti kiikarissa...

Ei kommentteja: