perjantai 24. elokuuta 2007

MM-Osaka

Ensi yönä ne alkaa, yleisurheilun MM-kisat Japanin Osakassa.

Kisaviikon aloittaa etuoikeutetusti miesten maraton, mikä juostaneen armottomassa pätsissä kun lämpötilan odotetaan nousevan jopa 28-35 asteeseen.. Monissa ennakkokatsauksissa vahvimmaksi voittajasuosikiksi on nostettu Renato Canovan valmentama Qatarin Mubarak Hassan Shami (tunnettiin myös ennen kenialaisena nimellä Richard Yatich), joka voitti keväällä Pariisin maratonin Qatarin ennätysajalla 2.07:19. Canova on valoittanut Shamin harjoittelua ennen tuota ennätyskisaa täällä.

Itse pidän suurimpana suosikkina Lontoossa maratonmatkoilla debytoinutta ja sen jälkeen pelkästään MM-maralle keskittynyttä Marokon Abderrahim Goumria. Mikäli vauhtia ei helteen tai muun syyn takia pidetä niin Goumri kyllä pesee muut ratajuoksijan nopeudellaan loppukirissä. Onhan siellä kisassa silti muitakin.. Etelä-Afrikasta viivalle astelee aina yllätysvalmis haastaja, maan mainio seuramies Hendrick Ramaala.. Arvokisoissa on aina hyvin juossut myös Portugalin Alberto Chaíça (niin ikään Canovan leiristä), joka voi olla huomennakin korkealla.. Entä mitä tekee Kenian pojat tai japsit? Vain luoja tietää.. Onko viimein Ogatan suuri päivä? Mutta missä ihmeessä ovat italot ja aussit?!? Suomalaisista tulessa ovat Janne Holmén ja Francis Kirwa, tsemiä!!!


Yksi maratonin suosikeista, A. Goumri Lontoon maratonin lehdistötilaisuudessa viime keväänä.

Veikkaus:
1. A. Goumri Marokko 2.11:30
2. M. Shami Qatar 2.11:32
3. B. Cherono Qatar 2.12:01
...
Kärkitusinaan taistelevat: Ramaala, Robinson, Holmén, Ogata, Röthlin, Kipkemboi, epo-Rey, Chaíça, Suwa... (random order)

Hmm, aika monta eurooppalaista, eipä taida natsata tuo veikkaus..

Japanilaisten menestyslaji avaa MM-kisat (www.yle.fi)
Holmén toivoo ankaraa hellettä MM-maratonille (www.mtv3.fi)

Janne Holménin blogi
Aiempien arvokisojen tulokset

IAAF:n kisasivut
Kisajärjestäjien viralliset sivut

Jos haluaa osallistua kisaveikkauksiin niin alkaa olla kiire:

IAAF Fantasy Athletics
Letsrun.com World Champs Prediction Contest

Ei kommentteja: