lauantai 8. tammikuuta 2011

36

Täytin 18 toistamiseen :)

Rykästiin heti aamuisten synttärikahvien jälkeen treeneihin Tampereen messuhallille, koska tiedossa oli siellä kymmeneltä alkavat veteraanien vauhdittomien hyppyjen SM-kisat. Ennen vetskuja halliin olivat kuitenkin ehtineet ne tuhat jalkapallojunnua, jotka kimpoilivat harmittavasti joka paikassa tiellä...

Polvi oli keskiviikon eswt-hoidon jälkeen vaihteeksi parempi, vaikkakin hieman merkkaili. Pientä tuntemusta siinä siis edelleen on. Saapa nähdä, häviääkö se luun pinnalla kytevä pikkukipu ensi keskiviikon käsittelyssä. Hope so!

Alkuun viisi kiekkaa verkkaa, ja eiku kuuden kilometrin mittaisen tasavauhtisen osuuden kimppuun. Vähän oli epämääräinen vire päällä. Juoksu oli toisinaan helppoa ja toisinaan taas ei. Sykkeet pysyivät suunnitellusti siinä 160 nurkilla, ja vauhti oli noin 3.50. Limaa irtosi aivan eri malliin kuin aiemmilla kerroilla. Liekö nappuloiden pallopelit nostaneet ekstra-pölyä ilmaan, kun hengitys oli välillä tosi tuskasta. 

Kutosen jälkeen vaihdon popot Niken Streakeihin, ja ennätinpä vielä juosta 600 metriä ennen viiden minuutin täyttymistä. JaHakin saapui parahiksi mestoille. Ai niin, satasen lähtöpaikan haminoille olivat triathleetit tuttuun tapaan perustaneet leirinsä :) Ilmo ja Pete siellä vetivät piiitkää reeniä.

Harjoituksen tehokkaampi osuus oli neljä kilsaa TV-kovaa. Eka kilsa meni helposti 3.32. Vauhti kiihtyi pakottamatta, ja seuraava tonni täyttyi aikaan 3.27. Kolmannella kilsalla sain melkein kopin yhdestä korkeushyppypatjan vieressä pallottelevasta nappulasta. Onneksi ei kenellekään käynyt pahasti. Vika tonttu meni 3.22 ja siinä sai jo vähän puhaltaa. Ihan ookoo treeni. Ehtoolla vois vaikka hiihtää.

Dataa: TV 6000m @ 3.50 + tossujen vaihto ja 600m verkkaa + 4000m 13.47 (3.32/3.27/3.26/3.22).



Joitain poimintoja mogulin blogin twitteristä:

Chrissie Wellington interview: The iron lady
Training of Steve Jones & video
Paralympian gets her legs back
3D athletics track
Akillesvaivoista: Kirsi Valasti haastattelee Sakari Oravaa ja Jukka Kangasta
Discus thrower Piotr Malachowski (120kg) Runs 10km 60:16
Haastattelussa maailmanmestari Anni-Maija Fincke
It’s a dog’s life for Paula

6 kommenttia:

jaha kirjoitti...

No eiku onnittelut!
Vähän turhan tiheesti noita synttäreitä kyllä viettelet.

Ste kirjoitti...

Happy Birthday!!!

Anonyymi kirjoitti...

Feliz cumpleaños kans !

t: Vetsku

moguli kirjoitti...

Kiitoksia! Emmä vielä ole wanha. Olen vain kauan elänyt :)

A.Perälä kirjoitti...

Hyvän tekstin olet kaivanut Chrissie Wellingtonista. Thanks!

moguli kirjoitti...

Ollos hyvä. Uskomaton tarina ja armoton nainen. Monen atleetin "kova" treenaus on lähinnä piiperrystä hänen tekemisiinsä verrattuna...