sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Karhun elämää 3

Sunnuntai on perinteinen pitkän lenkin päivä. Vasen polveni operoitiin Sakari Oravan toimesta seitsemän viikkoa sitten. Kuntoutuksen tässä vaiheessa on luonnollista, ettei pitkä lenkki voi olla kovinkaan pitkä. Juoksin 14 kilometriä. Seurana tällä kertaa, niin kuin useimmiten, olivat hyvät ystäväni Mika ja Asko.

Lenkkireittimme kiersi ympäri eteläistä Nokiaa. Moni muukin oli huomannut kauniin sään ja hyödyntänyt sen liikunnan muodossa. Ilahduttavan paljon oli ulkoilijoita liikkeellä! Alusta lenkillämme vaihteli asfaltista ulkoilureittien sepelipinnoitteeseen. Karhu-tossut toimivat kevyessä vauhdissa erinomaisesti. Mikäli pidosta voi kesäkeleillä puhua, niin kenkien pohjan kuviointi toimii kaikilla alustoilla.

Karhu-hölkkä

Pienehköt juoksutapahtumat ovat mielestäni kaikessa sympaattisuudessaan niitä parhaita.Tapahtuma järjestetään yleensä talkoilla ja nimenomaan osallistujia varten. Yksi tällaisista tapahtumista on Ranualla järjestettävä Karhu-hölkkä, missä vierailimme muutama vuosi sitten.


Tapahtuman järjestää Ranuan Rata-Karhut, ja se juostaan Hillamarkkinoiden aikoihin, tänä kesänä lauantaina 6 elokuuta. Lähtö- ja maalipaikka sijaitsee Ranuan eläinpuiston parkkipaikalla. Edestakainen reitti kulkee asfaltoituja kevyenliikenteenväyliä ja maantietä myöten, ja matkat vaihtelevat sarjoittain 60 metristä kuuteen kilometriin. Kannattaa osallistua! (Dadaa! Ranuan Rata-Karhut järjestävät myös Karhun Kevät-hölkkää, joka juostaan 11. kesäkuuta.)

Kilpailun jälkeen kannattaa tosiaan piipahtaa eläinpuiston puolella. Sielläpä vasta niitä karhuja onkin!

Ei kommentteja: