keskiviikko 3. tammikuuta 2007

Fak!

Kävin näyttämässä nilkkaa ortopedilla. Tyly tuomio: ensihoidossa on tehty virhe ja olet nyt auttamattomasti myöhässä! Ööö siis mitvit, virhe ja myöhässä? Menin heti tapaturmaehtoota seuraavana päivänä urheilulääkärille, rtg-kuvat otettiin samoin tein ja mri-kuvat muutamaa päivää myöhemmin. Miten niin myöhässä? Kuinka kummassa olisin voinut toimia ripeämmin? En mitenkään, ripeydessäni ei ollut mitään vikaa vaan lääkärien (urheilulääkärin ja magneettikuvat ottaneen radiologin) hoidossa ja ennenkaikkea huolimattomuudessa ja välinpitämättömyydessä!

Ortopedin mukaan jalassa on ollut nivelsiteen repeämä mitä puoltaa jo sekin että heti alussa jalka oli musta, ei se veri siihen ilmasta tiivisty! Myös mri-kuvissa näkyy repeämään viittaava ödeema. Hoitona olisi pitänyt käyttää vähintään ilmalastaa. Jippii ja vkv! Aikaa siis meni hukkaan ja menee vielä jatkossakin kun jäljelle jäävänä hoitona on vain aika.

Mitä sitten olisi pitänyt osata tehdä toisin:
- Varata aika heti ortopedille urheilulääkärin sijaan. No, alunperin sitä koitin mutta kun vapaita aikoja ei heti seuraavana päivänä ollut niin menin urheilulääkärille, kun uskoin sen riittävän, fool me. Tosiaan olin siinä käsityksessä että nilkan muljahdus on lääketieteellisesti sen verran triviaali tapaus että vähintään urheilulääkärin ammattitaito riittää..
- Kyseenalaistaa urheilulääkärin diagnoosi että kyseessä on vain venähdys, varsinkin kun selvää verenvuotoa oli.
- Kyseenalaistaa magneettikuvat tutkineen lääkärin lausunto ettei nivelsiteissä ole mitään vikaa, varsinkin kun verenvuotoa oli.
- Oikeastaan olisi pitänyt heti ottaa yhteyttä mestari Sakari Oravaan ja lennättää hänet sitten vaikka toiselta puolen palloa hoitamaan kinttu kuntoon, makso mitä makso :)

Tätä se on kun ammattiylpeys rapisee ja tehdään töitä vasemmalla kädellä..


Joitakin voisi kärventää isolla liekillä..

Jos Eliud Kipchoge juoksi Madridissa alamäkireitillä hurjan kovaa (10km 26:54) niin Maebashin Uudenvuoden 100km ekiden-viestissä hurjasteltiin käsittämättömän kovaa vauhtia:

stage 3 - 11.8Km - 30:43 (stage record) - Ngutany Gideon - Nissin Foods

Tuo vauhti tekisi kympillä loppuajaksi noin 26:02! Viime marraskuussa sama kaveri tyrkkäs Chiban ekidenissa maantiekympin 26.51.. Reittien mitoista (siis onko tarkistusmitattu?) tai profiileista ei tietoa mutta kilpakumppaneihinkin verrattuna juoksee julmetun kovaa! Mielenkiinnolla odotan hänen esiintymistään jollakin standardimatkalla, joko radalla tai maantiellä.

10000 tuli täyteen mogulin blogissa kävijöiden määrässä eilen, olen aika yllättynyt näinkin suuresta suosiosta. Tarkoituksena oli vain höpistä issekseen ja kavereille sekä vinkata mielenkiintoisista linkeistä..

2 kommenttia:

Jorma "Jomppe" Ronkainen kirjoitti...

Ikävä kuulla!

Nyt ei auta muuta kuin laittaa rauhassa jalka kuntoon ja tehtävä vain sellaisia korvaavia harjoitteita, jotka eivät riskeeraa paranemisprosessia!

-gs

moguli kirjoitti...

Joo, näin pääs käymään. Kaveri tossa totes myös että melkein pitäs potilaan olla itekin lääkäri että osaa vaatia oikeanlaista hoitoa, valitettavaa näinä päivinä.. No, näillä klapeilla mennään kun ei vaihtaakaan voi :)