lauantai 17. helmikuuta 2007

Devil's mile

Birminghamissa kilpailtiin muikeat hallikisat. Bekele vanhempi sinni huikealla vikan nelosen kirillään 2000metrin ME:n alle, muuten erittäin epätasaisen vauhdinjaon omanneessa kisassa. Uusi ME kirjoitetaan nyt luvuin 4.49:99.

Seuraavaksi Kenenisa uhoaa rikkovansa Daniel Komenin kolmosen sisärata-ME:n 7.24:90 Tukholmassa ensi tiistaina.

"I'm going to Stockholm next week where I hope to break the world 3,000m record."

Kolmella tonnilla Bernard Lagat raastoi kovempaa kuin koskaan aikaisemmin. Tonttufemman erikoismiehen tyylikäs vikan kiekan spurtti toi uudeksi Amerikan enkaksi ajan 7.32:43. Jo Pavey yritti kahden mailin ME:tä, mutta joutui tunnustamaan sen vielä liian kovaksi. Aika 9.32:00 on kuitenkin Brittein saarten all-comers record (nopein brittein maaperällä tehty tulos, ei siis välttämättä Brittien ennätys vaikkakin tässä tapauksessa kyllä) vaikka Urheilukanavan selostajakaksikko erehtyi sitä luulemaan jopa Euroopan ennätyksi.

Luulin ja kädet kyynärpäitä myöten ristissä toivoin että selostusten taso olisi noussut kun Atte oli vaihdettu asiantuntijaan (Pepestähän ei pääse eroon), moniottelijoiden valmentajaan Mika Järvinen, mutta ei puhettakaan. Pohjanoteeraus oli kansallinen maili (Devil's mile) joka juostiin ns. pudotusjuoksuna, eli joka kiekalla joukon viimeinen juoksija joutuu radan sivuun. No nämä selostajat tietenkin ihmettelivät että ompas kansallisen tason menijät heikkokuntoisia kun joutuvat yhtenään keskeyttämään, OMG! Btw. Mo Farah vei sen mailin soolojuoksuna kelpo ajalla 4.00:46. Hienoa että britit sinnikkäästi järjestävät näitä heille perinteisiä ja "ei-niin-tavanomaisia" lajeja jopa kansainvälisten kisojen yhteydessä. Tämä voisi olla toivottava ja rohkea suuntaus omaksuttavaksi myös muissa maissa järjestettäviin kisoihin. Piristävää vaihtelua lajiohjelmaan voisi tuoda vaikka ruotsalaisviesti tai Devil's milen tyyppinen pudotuskisa.

Rovaniemen SM-hallien tulokset.

Daniel Njenga voitti Tokion maratonin ajalla 2.09:45.

Ei kommentteja: