torstai 22. helmikuuta 2007

Sapporo 2007

Moshi moshi. Tänään alkavat pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisat nousevan auringon maassa, Japanin Sapporossa.

Torinon olympialaisten mitaliveikkaukseni ei mennyt aivan putkeen joten otetaas uusiksi. Aloitetaan varovasti ja heitetään kuumat vihjeet vedonlyöjille, aluksi vain parin ekan kisapäivän osalta.

Tänäpä suksitaan sprinttihiihot jäähallissa. Kerrankin on sekin paikka otettu oikeaan käyttöön. Heti kisojen riemastuttavaksi aluksi suomalaiset ottavat kaksoisvoiton. Matkahan hiihdetään perinteisellä tyylillä joka sopii Virpille ja Aikulle kuin simultaanitulkin posti Tapio "I mean/jag menar" Suomiselle. Siis kaikki jenit likoon suomalaisten puolesta, tää on niiiiin satavarma.

Ikkunaprinsessan sanoin, miehiin ei voi tälläkään kertaa luottaa, sprinttimatkoilta ukot eivät tuo mitalin mitalia, paitsi tietenkin yhdistetyn miehet. Huomenna Mannisen Hanukka ottaa yhdistetyn sprinttikisassa ensimmäisen kolmesta kultamitalistaan. Sehän on selvä että Hannu tekee Lajus-Sampat ja voittaa kaiken mahdollisen! Tänä talvena pätee vanha lapinmiehen sananlasku: kun laitat latisi kiinni Mannisen Hannuun, niin veikkauksen setä itkee laskiessaan voittojasi handuun..

Perjantain parispintti on hektinen laji missä sattuu ja tapahtuu. Naiset venyvät sauvan ja suksen katkeamista huolimatta pronssille, miesten hiihtäessä kuudenneksi. Ruottalaiset voittavat molemmat kisat, skippaa tämä, liian hapokasta.

Hiihdon MM-kisat Sapporo 2007 (official site)
Suomen Hiihtoliitto
YLEn kisasivut

Bekele saattaa sittenkin juosta MM-maastoissa.. Defar puolestaan juoksee maantiekympin ensi viikonloppuna Puerto Ricossa.

Ei kommentteja: