keskiviikko 30. heinäkuuta 2008

tasik-MM nuskoujnirepakaT


Kummallista menoa Teivossa. Kuva: Teivon Ravit

Teivossa käytiin eilen raviratojen takaperinjuoksun MM-kisat. Alunperin olimme menossa auttamaan järjestelyissä, emmekä aavistaneet lopulta osallistuvamme ko. kisaan. Osallistujia ei tässä lähdössä ollut kovinkaan monta, ja omaa osallistumiskynnystä madalsi myös kohtuulliset rahapalkinnot. Numerolappuja kiinnittäessä erehdyinkin hekumoimaan äärettömän helposta rahasta. "Voittajalle luvatut 300 euroa ovat käytännössä jo kädessäni", ajattelin.

Ennen lähtöä Miia Salminen veti mukavat alkulämmittelyt. Startti tapahtuisi useimpien ravihevoslähtöjen tapaan lähtöauton takaa. Tämä olikin ensimmäinen heikko kohta suunnitelmassani "varastaa" potti. Olen harjoitellut vain volttilähtöä, joten kiihdytys lähtöauton takaa oli uusi kokemus. Ei siis ihme, että startti meni pieleen ja jouduin kiertämään koko porukan ulkorataa myöten.

"Tässäkö tää ny oli", angstasin tilapäisesti, mutta luotin muiden hyytyvän puolen kilsan matkalla. Loppusuoran auetessa sainkin hyvin rytmistä kiinni, ja vatsoja tuli selkäpuolella vastaan roppakaupalla. Kuulutus kertoi Akseli Lahtisen pyllähtäneen edelläni, siis takanani, jo toisen kerran nurin. Näin jo sieluni silmin kuinka ohittaisin tuon maassa köllöttävän mestariraviohjastajan, kun samassa kaaduin itse hapottavine etureisineni persiilleen kaviouralle. Hah, eipä tarvinnut vilkuilla, että näkikö kukaan! Varmasti näki, koska koko Teivo oli täynnä totoajia :) Voittoon juoksi ja rahat taskuihinsa kahmi Teivon nuori kävelijälupaus Aleksi Ojala. Onnittelut! Akseli "juoksija-Minnan veli" Lahtinen kiri toiseksi, ja itse kynnin koko porukan kuudentena maaliin. Ex tempore -tempaus ei tuottanut kohdallani toivottua tulosta, mutta hauskaa oli.


Kilpailin ensimmäistä kertaa kauluspaita päällä, ja lenkkaritkin piti lainata ensimmäiseltä vastaantulijalta. Huomaa myös Terhin juoksuhame :) Kuva: Jaana Karra

teskoluT

8 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Onneksi olkoon kuitenkin tästä hienosta saavutuksesta! Kyllähän se MM-kisoissa kympin sakkiin on aina hyvä saavutus :)

moguli kirjoitti...

Kiitos. Kun vielä pääsis etuperin samalle tasolle, mutta kun tuo 500m ei ole arvokisamatka...

gnothi seauton kirjoitti...

...teenätev nikninotaram tavo tajruh tuktoj ätte no inavukileiM !tulettinno aj nikatoj tyn sapoJ!

moguli kirjoitti...

Kyllä, tietääkseni alle neljän tunnin! On tuo aika rankkaa ilman harjoitusta..

Keem kirjoitti...

Satasen ME on muistaakseni 12,7. :)

moguli kirjoitti...

No, huhhuh! Tuohon tekemistä ihan etuperinkin. Onkohan noita ennätyksiä listattu jonnekin netissä?

gnothi seauton kirjoitti...

Rekordit löytyy:
http://www.recordholders.org/en/list/backwards-running.html

5000 m 19.31, 10000 m 42 min, 1(2 1.42, 1/1 3.43.39!

-gs

moguli kirjoitti...

Thanks! Satanen on kova. Matkojen pidetessä ennätysvauhti heikkenee todella nopeasti verrattuna etuperin juostuihin enkkoihin. Tuostako ura urkenevi, ennätysten murskajaisia harvase viikko :)