sunnuntai 14. syyskuuta 2008

Ruska



Tulipa jälleen tehtyä perinteinen ruskareissu Kittilään ja kipastua siinä samalla varttimara Levin Ruskamaratonilla.

Meitä oli raitilla monta. Tapahtumaan osallistui nääs lähes 2400 juoksijaa ympäri Suomea. Täydellä maralla osallistujia oli noin 320, puolikkaalla reilut 1200 ja varttimaralla noin 350. Levillä kisattiin lisäksi myös useissa nuorten sarjoissa ym.

Varttimaralla tahti oli alusta alkaen seuraava: Alatornion Pirkka lähti vetämään ylämäkeen ja Haataisen Jouni, Mäkisen Santtu ja meikämandoliino peesiin. Reittihän poikkeaa puolikkaan ja täyden maran reiteistä jo puolen kilometrin haminoilta kohti Rakkaa ja Levi Golfia (kolopalloratahan pitää löytyä vaikka pohjoisnavalta...). Alussa on siis noin 1.5 kilometriä ylämäkeä ja sen jälkeen nelisen kilsaa rapsakkaa alamäkijolkotusta. Täyskäännös ja samat mäet on kingettävä päinvastaisessa järjestyksessä.

Pirkka hyydähti mäen laella ja Jouni läksi laskettelemaan puolimailerin irtonaisella askeleella kohti kääntöpaikkaa. Kilometriajat huitelivat kolmen pinnassa. Olen kyllä melkoisen vakuuttunut, että kilsatolpat saapuivat vastaan turhan varhain. No, joka tapauksessa Santtu kyllästyi meikäläisen läähätykseen ja lisäsi neljän kilsan kohdalla vauhtia. Jouduttiin Jounin kanssa antamaan rakentaja-Mäkiselle löysiä muutamia kymmeniä metrejä.

Takastulomatkalla Haatais-Jouni päätti kuitenkin ottaa Sanden vielä kiinni ja onnistuikin aikeissa. Meikällä matka painoi sen verran, että ero kärkikaksikkoon vain kasvoi. Mäen päällä olin tyytyväinen siihen, että edes näin Santun loittonevan selän. Podium-sija kuitenkin :)

Miehet 10.549km
1. Jouni Haatainen Jyväskylän Kenttäurheilijat 35.15
2. Santtu Mäkinen Intersport Team 35.59 +44
3. Jarno Maimonen Ahola Team 36.35 +1.20

Tulokset


Kesänkitunturin rakka helotti jäkälästä vihreänä.

Miika Takala juoksi Karslruhessa Saksan mestaruusmaantiekympillä ajan 30.09. Erik Haß juoksi 30.34 ja Jonas Hamm 31.30. Tulokset

Kullbergin Sannalta mahtava juoksu Jyväskylässä! Onnittelut! Finlandia maratonin tulokset

Veteraanien SM-maantiejuoksujen tulokset

2 kommenttia:

Jorma "Jomppe" Ronkainen kirjoitti...

Hienostihan se kulki - onnittelut podium-sijoituksesta!

-gs

moguli kirjoitti...

Tnx!

"Pääsit korokkeelle. Ei tarvinnut seisoa ruohikolla" - Reijo Kokko