torstai 4. syyskuuta 2008

Kuin uitettu koira

Meinaa pukata pientä väsymystä päälle. Olen nääs yrittänyt hilata viikkokilometrimääriä hieman korkeammaksi lisäämällä "ohjelmaan" vitosen aamulenkkejä. Niitä ollaankin Terhin kanssa laapotettu ahkerasti menemään Nokian viilenevissä syysaamuissa. Kuudelta ylös ja puolelta baanalle, siinä on juoksijan arkinen aamupuhde.

Kroppa vaan ei ole vielä tottunut lisääntyneeseen rasitukseen, sillä kintut tuntuvat nyt todella raskailta. Syynä olotilaan lienee myös viime päivien tehokkaammat harjoitukset. Testasin koipien kestokykyä tekemällä reippaammat treenit peräkkäisinä päivinä. Mikään paikka ei ole toistaiseksi hajonnut, jee ja kopkop!

Tiistain reippaan jolkotin Kauppi-Niihama-reitillä, minne olen mitannut tarkat kilometrit. Tuo reitti on muuten yksi suosikeistani. Alusta on sopivan kovaa hiekkapohjaista puistotietä (kuten loistava Katinkurunpolku Porissa) ja profiililtaan miellyttävän eläväinen. Siinä on hyvä juoksijan juosta.

Eilinen treeni oli 3x2000m Nokian urheilupyhätössä. Tarkoitus oli vetää kakstonnisia kovalla vauhdilla, mutta ei räkä poskella (vauhtihan ei ole oikeasti kovaa nähnytkään, mutta tälle rapakuntotasolle ihan sopivaa lompotusta). Koivet olivat alkuverkassa ihan puuta, mutta onneksi porukkamme kolmas kaveri oli sen verran myöhässä, että kerkesimme verrytellä viitisen kilsaa. Itse treeni oli ihan ookoo. Mitä nyt vettä tuli kaatamalla niskaan, niin kuin aina viime aikoina... Saimme puuhillemme myös kohtuullisesti yleisöä (Nokian kentän pieni katettu katsomo suorastaan pullisteli sadetta pitäneitä), sillä kentällä oli alkamassa lasten kisat... Olimme varmasti melko huvittava näky :)

Tässäpä viime aikojen ulkoilut:
to: 12km
pe: 7km
la: 12km 30' kiihtyvä mäkisessä maastossa + puntti
su: 20km
ma: -
ti: 16km 3x2000m 3.35 vauhtia
ke: hieronta
to: 12km
pe: 6km
la: 6km
su: 14km
ma: ap. 5km ip. 9km
ti: ap. 5km ip. 9km
Lastenojanvuoren ME-koe
ke: 13km
to: ap. 5km ip. 10km
pe: -
la: 10km
su: 18km
ma: ap. 5km ip. 13km
ti: ap. 5km ip. 12km 10km reipas 4.10 vauhtia
ke: ap. 5km ip. 16km 3x2000m 3.35 vauhtia

Viikonloppuna ainakin eCross Espoossa ja 22-v Pohjolan ja Baltianmaiden mestaruuskilpailut Tampereella. Todennäköisesti suuntaan nylkkäämään Ahveniston hölkkään ja viikon kuluttua pohjoiseen Ruskamaratonille.

Joskus kannattaa miettiä missä heittää herjaa...

Reedrow with UK Athletics erupts : "I think I said words
along the line of 'could you give me some morphine, perhaps that's the best
thing. I could do with floating around the track'," said the Clevedon athlete.
"I never ever claimed that I was carrying morphine and the conversation in which
it took place was a light-hearted one and it was quite harmless.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mätä vaan kunnolla määrää tehoja unohtamatta. Muutaman viikon jalat jumittaa (tai hajoo), mutta sitten kroppa alkaa tottua ja voi taas lisätä vaikka tehoja määrää unohtamatta.

Anonyymi kirjoitti...

Määrää nuorille!

moguli kirjoitti...

Miksei määrää myös vanhoille? :) Joo, maltilla pitää edetä. Tällä hetkellä kun ei kannata molempia (määrää/laatua) nostaa kerralla, soon jokotai...crashboombang. Mut, josko lokakuun alusta sitten hieman mietitymmältä pohjalta.

Vois se välil ol satamati...