tiistai 30. syyskuuta 2008

Sama kaiku on askelten

Viime viikon ulkoilut ja vastaavat askelmittarin lukemat kyseiseltä vuorokaudelta.

ma: 5km + hieronta 8932
ti: ap. 5km ip. 14km sis. 12km reipas ~4.00 vauhtia 18833
ke: 18km 23248
to: ap. 5km ip. 11km 16917
pe: 6km 11181
la: ap: 5km ip: Vihteljärven ympärijuoksu 6.5km yht. 15km 17684
su: 20km 20592
-----------------------------
Yhteensä 104km 117387

Summa summarum. Vaikka sitä juoksee sen 20km, niin askelia siitä kertyy vain 15 000 verran... Muutenkin muu liikkuminen harrastuksen ulkopuolella on näköjään melko minimaalista, 3000-5000 askelta = 3-5 km/vrk, säälittävää. Tiedä sitten paljon keskiverto-jampan mittariin kertyy lukemia.

Kappas. Onnea!

Kumpi on kovempi maratoonari 2008, Haile vai Wanjiru? Tässä yksi pohdinta.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

tavallinen toimistotyöntekijä (nainen, keski-ikäinen, ylipainoinen) askelia 10 000-13 000 päivän aikana.

moguli kirjoitti...

Yllättävän iso lukema. Mitä mahtaa hän tehdä toimiston ulkopuolella vai kertyykö tuo määrä pelkästään työpaikalla?

Olen itse myös konttorirotta, eikä se toimintasäde mikään hirmuinen ole... Eli jos en harrastaisi liikuntaa, niin askelia kertyisi päivän mittaan todella vähän.

Anonyymi kirjoitti...

rupee käymään röökitauolla, siitä saa niitä askelia päivänmittaan ;)

moguli kirjoitti...

No helvata, siinähän se on ratkaisu. Kipasis pari kertaa tunnissa tuonne ulos. Mitä siitä ny sitten tulee, öbaut 8x2x~200 askelta = n. 3200 askelta. Pakkoko sitä on röökiikään vetää. Imee vaikka peukkuu tai muuten vaan hengailee raittiissa ilmassa :)

Anonyymi kirjoitti...

Minä aloitin nyt työpaikan kuntoremonttiprojektin (2 vuotta, välillä lähipäiviä, väliajoilla nettiseurantaa). Sain tuollaisen aktiivisuusmittarin, joka antaa aktiivisuuspisteitä (mittaa kehon liikettä/kiihtyvyyttä jotenkin). Mun pitäisi saada 25 pistettä (vajaa 400 kalorin edestä ehkäpä) päivässä. Tehtiin myös erinäisiä kuntotestejä ja muuta ja nyt on taas motivaatiota lähteä pudottelemaan jokunen kilo painoa ja kehittämään omaa liikuntaa :) kaikenlaiset mittarit on kivoja siitä, että ne ei kauheesti huijaa vaan kertoo siitä mitä ihan oikeesti tulee tehtyä. Teillä urheilullisilla nyt tuskin muutenkaan on harhaluuloja esim. oman urheilun tehoista tai kalorikulutuksista, mutta meillä pulleilla taviksilla helposti tulee yliarvioitua omaa kulutusta (siitä tuo joululahjaksi saatu sykemittari on ollut mahtava kun on saanut totuutta hommaan mukaan). Ei täs nyt tainnu oikeen pointtia olla, kunhan jorisin :)

moguli kirjoitti...

Hyvä että jorisit :)

Juu, kyllä nuo mittarit ovat toisinaan armottomia.. Olen tänään ollut hieman kipeänä, eikä askelmittariin tullut kuin nelisentuhatta askelta. Siis tosi vähän, jos eräs terveysliikunnan kriteeri on 10 000 askelta/päivä. No, eipä kyl hirveästi tehnyt mieli kurkkukipuisena liikoja käppäillä. Keskiarvot ny kärsii, mutta se on voivoi, kippeenä ei rasiteta.

Pitää vielä mainita tämäkin. Firmamme kävelykampanjaan on yhdistetty leikkimielinen tiimikilpailu (ehkä huono idea, mutta toisaalta jos se saa ihmiset liikkeelle, niin mikä ettei...). Eli mikä tiimi kerää eniten askelia jne. No, tottakai siellä jotkut ovat jo huijanneet tai jotain muuta hämärää on käynnissä, kun kymmenessä päivässä on eräällekin jampasterille kertynyt tulokseksi 1.5 miljoonaa askelta... Melkoinen tahti tuo 100askelta/10s 24/7 :)

Saako udella minkä firman tuotteesta on kyse?

Motivaatiosta liikuntaan. On se sitten itse kullakin mikä hyvänsä, niin tärkeintä on löytää se itselle mielekkäin tapa harrastaa. Kunto kohenee säännöllisellä liikkumisella sitten melkein itsestään. Tsemppiä!

Anonyymi kirjoitti...

Kyseessä on Aino Activen aktiviteettimonitori (ainoactive.com). Ei ny alkanu firman tuotteen kans tuo yhteiselo niin hyvin kun aktiviteettimonitorin ohjelman asennus koneelle epäonnistui (ei löytyny kaikkia ajureita). Eli täs ny oottelen teknisen tuen vastausta valituspostiin että saisin edes purettua mittarista ulos tulokset koneelle. Onneks ne säilyy muistissa 60 päivän ajalta, ettei hukkaan menny eiliset huikeat 38 pistettä :) vehje näyttää ihan lelulta, mutta tapa se on tämäkin seurata omaa myös varsinaisen urheilun ulkopuolista liikettä päivän aikana. Puolikkaaseen työpäivään mennessä (sisältäen pyörämatkan kotoa töihin, reilut 2 km) pisteitä on kasassa 7.

Flunssakierteen (3 sairaslomaa reilun kk:n sisään) jälkiä ja tuon kuntorempan tehokuurin kipuja lihaksistosta tässä vielä parannellaan, mutta on se joku liikunnan ilo löytynyt tähänkin sohvapottuun, koska kun ei moneen viikkoon oo päässy mitään oikeen tekeen niin alkaa oleen jo sellanen olo että PAKKO päästä jotain tekeen. Se on hyvä se.