sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Syyspäivän tasaus



Levin jälkeen oli taas vuorossa paluu arkeen. Pari reippaampaa treeniä viikkoon ja lisukkeeksi runsaasti kevyttä juoksentelua. Siinäpä hölkkääjän viikkomenyy. Tiistain reipas Kaupissa sujui odotetusti. Mäet olivat tasoittuneet viime kerrasta, eikä mutkiinkaan tullut ylimääräistä kiertoa. Lauantaina pinkaisin Melon voimalan suuntaan tavoitteena leikitellä vauhdin kanssa. Mäet padolla ovat Nokian muuhun miljööseen nähden kohtuu jyrkät, joten eipä siinä tarvitse paljoakaan vauhtia nostaa, kun on sykkeet tapissa. Onneksi poikkesin morjestelemassa Siunaukselan vanhuksia Siurossa päin, ettei tarvinnut pelkkiä mäkiä sahata. Mäkeä pääsin tänäänkin kinkeemään, kun piti hakea Askon traktori Taivalkunnasta. Karhunperseenahteen reilun kilometrin mittainen rinne teki höpöä puolentoista tunnin lompottelun jälkeen.

Huomenna alkaa firman kävelykampanja. Nelisen viikkoa pitäisi kantaa askelmittaria yötä päivää ja tsekata paljon sitä tulee liikuttua. Luultavasti kriteerit ovat sen verran tiukat etten pääse näillä nylkkäämisillä edes sohvaperunan tasolle... Saiskohan sitä miljoonan täyteen? No, meillä sentään edes kannustetaan liikkumaan, toisin kuin yhdessä toisessa puulaakissa, missä työntekijöiden omatoiminen cooperin testi aiheutti henkilöstöosaston liikuntavastaavan konahduksen. Ei liikuta ominpäin oli viesti, vain yhtiön järjestämät kuntotestit olivat hyväksyttyjä... Että semmosta.

Viime aikojen ulkoilut:

ma: ap. 5km ip. 9km
ti: ap. 5km ip. 12km sis. 10km reipas ~4.00 vauhtia Kaupissa.
ke: 18km Töistä kotiin. Alkumatka tuntui raskaalta.
to: ap. 5km ip. 12km Teivon yhteislenkki maastossa. Mukana Terhi, Arska, Olli ja Ralf.
pe: 9km Rennon letkeetä.
la: ap. 9km ip. 12km VL 30' Suht' vauhdikas vauhtileikittely.
su: 20km

Maastojuoksukausi on alkanut jenkeissä ja loppunut kotimaassa. Mårten Boström juoksi San Diegossa toiseksi 8 kilometrin kisassa. Tulokset. Jarkko Järvenpää oli puolestaan seitsemäs ja Aki Nummela 13. Joplinin 8 kilometrillä. Tulokset. Kuortaneella juostiin maastofinaali. Jussi Utriainen ja Anna-Mari Määttänen olivat nopeimmat juoksijat. Tulokset.

Maantielläkin tapahtui. Saava voitti 50km treenijuoksun yhteydessä ohimennen Espoon rantamaratonin ajalla 2.43.11. P juoksi Philadelphiassa puolikkaan 1.15.12 ja S 1.27.48. Tulokset. Sannakin jatkoi hurjaa tahtia ja kävi nyt voittamassa Lassen hölkän. Firenzen maratonille tähtäävä Francis Kirwa voitti miesten kympin. Tulokset. Ja(a)Ha voitti Tampereen maastomaratonin, komiaa! Tulokset.

2 kommenttia:

Ste kirjoitti...

10.000 askelta päivässä. Sillä selviää...

moguli kirjoitti...

Oukei.

No, hemmetti. Jäin sitten heti ekana päivänä tuhannen verran jälkeen. Jos ja kun tuo terveysliikunnan kannalta suositeltava määrä kerran on 10 000 askelta päivässä. Kuulostaa yllättävän pieneltä määrältä, mutta yllättävän vähän sitä tulee sitten lopulta päivän mittaan käveltyä. Kävin meinaa eilen heittämässä vain vitosen aamulenkin, kun olin hieronnassa iltapäivällä. Pitääkin tsempata seuraavana päivänä, ettei ny heti ala pelastusrengasta kehittää :)