sunnuntai 16. marraskuuta 2008

Zevenheuvelenloop

Jos haluaa seurata kohta (klo. 14.00 Suomen aikaa) alkavaa Kenenisa Bekelen maantietykitystä suorana Hollannin Nijmegenista, niin se on mahdollista täällä. Tapahtuma on siis 15km mittainen maantiejuoksu Zevenheuvelenloop, jossa on juostu voimassa oleva 15km maailmanennätys 41.29 vuonna 2001 Felix Limon toimesta. Nähtäväksi jää, kestääkö tuo ME tänään maantiekisoissa ensi askeleita ottavan Bekelen rynnistyksen.

No, eipä se kuvayhteys kummoinen ollutkaan. Yksi kiinteästi paikallaan pysyvä kamera lähtö- ja maalipaikalla. Saipahan seurata kuinka baanalle lähtevät parikymmentätuhatta osallistujaa kerkesivät nippanappa maaliinsaapuvan voittajan alta pois. Viimeinen lähtijä ylitti lähtöviivan nimittäin 33 minuuttia lähtölaukauksen jälkeen. Voitosta tiukimmin kamppailivat Ayele Abshiro 42.16 ja Isaac Kiprop 42.18. (Ilmeisesti alkavasta rasitusmurtumasta kärsivä) Kenenisa Bekele oli vasta kolmas ajalla 43.41 juuri ennen pikkuveljeänsä Tarikua 44.03. Naisten kisan voitti Mestawat Tufa ajalla 46.56, mikä merkitsee uutta reittiennätystä ja jää matkan ME:stä vain sekunnin!

Tulokset

Tufa just one second shy of 15Km World record in Nijmegen

Sylta claims Norway’s first men’s Nordic Cross Country title, Sandell-Hyvärinen dethrones Otterbu – Nordic Cross Country Championships

Muutama video 100km MM-kisasta

Oli tahto vahvempi lihasta – aika parantakoon haavat

Ei kommentteja: