torstai 3. joulukuuta 2009

Keniaan siitäJo tovin Keniaa toisena kotimaanaan pitänyt Simo Wannas ja SUL:n entinen markkinointipäällikkö Tero Knuutila aloittavat lähiaikoina uuden liiketoiminnan Keniassa. He tarjoavat yrityksensä KipTours nimissä erilaisia räätälöityjä matkoja Keniaan. Annetaan Säipän kertoa ideasta itse lisää:

KipToursin liikeidea lähti liikkeelle juoksuleirien tarjoamisesta kuntoilijoille. Kuntojuoksun suosio on noussut viime vuosina ja huomasimme, että voimme tarjota juoksukokemuksia, mitä moni ei ole kokenut. Samalla laajensimme liikeideaamme myös normaaleille matkailijoille ja lisäsimme tuotteisiimme itä-Afrikan muita mahdollisuuksia, kuten safarit ja rantalomat muiden matkojemme lisäksi. Uskomme, että kokemuksellamme ja erittäin hyvillä kontakteillamme pystymme antamaan asiakkaillamme kokemuksia, mitä ei tavallisilla matkoilla välttämättä onnistuta.Entä miten matkanjohtajan oma harjoittelu on sujunut viime aikoina? Ei kai kiireinen liike-elämä syö aikaa harjoittelulta?

Omat treenit on ihan mallillaan. Oon viime vuosina tehnyt päivän päätreenin aamulla ja sitten on hyvin aikaa muille kuvioille. Illalla sitten muutaman kerran viikossa kevyt verkka. Kunnollisesti olen ihan samassa iskussa kuin keväällä. Vielä koitan EM-kympille ja alle 29.00 aikaan. Tänä vuonna jätin ratatreenit väliin ja noi tulokset (radalla 14.21 ja 30.24, maantiellä 65.47 ja 2.23), mitä juoksin, niin oli pitkälle pk- ja vk-treeneillä. Onnistuneilla ratatreeneillä uskon, että pystyn ennätyksiin kesällä. Joka tapauksessa KipTours menee tällä hetkellä juoksun edelle.
KipTours-kaksikon seikkailuja voi seurata myös heidän blogistaan. Onnea matkaan! Hakuna matata!Kansainvälinen nuoren kestävyysjuoksijan valmennusseminaari järjestettiin viime viikonloppuna Pajulahdessa. Saatavilla on myös luentomateriaalit.

Viime kesän Euroopan Cupissa kokeiltuja sääntömuutoksia ei jatketa ensi vuonna. Onneksi! Sillä olihan ne kesken kilvanjuoksun toteutetut kirikierrokset ihan syvältä jne...

Britti Simon Lawson oli viime kesänä alle 20-vuotiaiden EM-kympillä toinen. Hän paukutteli kesän mittaan myös puolimaratonin Brittien nuorten enariksi 65.49. Tuolta löytyy hänen haastattelu.

Sammy Wanjiru ja Irina Mikitenko puolustavat voittojaan ensi kevään Lontoon maratonilla. Nimekkäässä lähtölistassa vilahtaa taas mm. nimi Zersenay Tadese. Paula Radcliffen ratkaisua odotellessa...

Suomen joukkue Dublinin EM-maastoihin on huhujen mukaan: Sandra Eriksson (U23), Tuomas Jokinen (U23), Mårten Boström, Matti Räsänen, Juha Puttonen, Joonas Harjamäki ja Miika Takala. Runtua!

Faneissa on piilevää voimaa. Taannoisesta Nine Inch Nailsin keikasta pykättiin tallenne, mikä hakee vertaistaan. Keikan tunnelmaan pääseekin sisään mitä parhaiten katsojan näkökulmasta kuvatun materiaalin kautta.

Muzasta vielä sen verran, että Japan Running News -saittia ylläpitävä Brett Larner on myös muusikko. Hän kokosi mielenkiintoisen koto ensemblen, joka esitti Toolin biisin Lateralus. Wow!

1 kommentti:

Kiptoo kirjoitti...

No jopas, Keniaan pitää varmaan lähteä jo ihan matkanjärjestäjän nimen takia :) Saankohan alennusta. Terveisin yksi Kip.