sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Fyra

Alkuviikolla maisteltiin Terhin synttärikakkua.

Viime marraskuusta lähtien vaivannut sääriluun kyhmyn kipuilu alkoi risomaan sen verran, että kävin maanantaina Sakari Oravan vastaanotolla Turussa. Diagnoosiksi tuli luukalvon ärsytystila, ja hoidoksi pruutallinen kortisonia. Samalla reissulla vaihdettiin kuulumisia jenkeistä kotiutuneen Sten kanssa.

Jotta alkuvuoden kiintiö valkotakkisista tulisi täyteen, piipahdin vielä tiistaina työterveyden kutsumana ikäryhmätarkastuksessa. Kai monet suomalaiset alkavat olla jo 35-vuotiaina niin heikossa hapessa, että työnantaja katsoo järkevimmäksi tarkastuttaa työkunnon varalta! No, sain puhtaat paperit. Juhanalle tiedoksi, että verikokeiden tulokset ovat edelleen matkalla (Ettei vain olis veriarvoissa ollut jotakin hämärää Nokian vesikriisin jäljiltä...).

Kuluneen viikon hipat:

ma: -
ti: -
ke: puntti 60min.
to: 5km
pe: 8km
la: 12km sis. juoksumatolla 2x15min kiihtyvä.
su: 16kmMuutama otsikko mogulin blogin twitteristä:

Bernard Lagat voitti historiallisen kahdeksannen kerran Wanamaker mailin! (Video)

Arkistojen aarteita juutuubissa. Pari nostalgista dokumenttia:
Lasse Viren - Annat vain kaiken
Sebastian Coe - Born to Run

Uusi kattava saitti jenkkien yliopistosarjojen yleisurheilutuloksista. Sieltä löytyy mm. Jaakko Niemisen 3000m 8.43.64, Aki Nummelan maili 4.13,33, Joonas Harjamäen maili 4.12,29 jne.

Muutama vuosi sitten neljä kultaa NCAA:n mestiksissä voittanut superlupaus Xavier X-Man Carter pidätettiin jo neljännen kerran sekoiluistaan aseiden ja päihteiden kanssa. Alamäkee niin kuin elämäki...

( | )

9 kommenttia:

Ste kirjoitti...

Jotenkin pelottavan tuttu tarina:

http://www.runnersworld.com/article/0,7120,s6-243-297--13357-0,00.html

Anonyymi kirjoitti...

Vähän pettynyt, ettei suomessa samassa yu-kisassa tehtyä ME:tä ja SE:tä ole vielä mainittu mitenkään blogiteeksitä vaikka Twitteristä linkistä tieto löytyykin.

moguli kirjoitti...

Kiitos äärimmäisen mielenkiintoisesta linkistä Ste! Elämä on laiffii ja valintoja täynnä.

Anonyymi kirjoitti...

24h juoksu ei ole yleisurheilulaji.

t.tietäjä suuri

Santta kirjoitti...

Niin no ultrajuoksuhan on se virallinen termi. Ihmettelempähän vaan, jos kerran maastojuoksut on yleisurheilutapahtumia, miksei myös sisäradalla olevat ultajuoksutkin voisi samaan kategoriaan laskea.

Upea tapahtuma tuo jokatapauksessa oli ja kisassa oli paljon dramatikkaa, pettymystä, taistelua, onnistumista, välittämistä, huolenpitoa, kannustusta... Vaikka maraton on hieno matka ultratapahtumat, ne vasta hienoja ovatkin. Mekää joskus katsomaan ja kannustamaan paikanpäälle, jos vaan on mahdollista ja kiinnostusta.

Kyllähän sitä saa toivoa, että ulrajuoksuakin noteerattaisiin esim. kerran/pari vuodessa tämän blogin linkeissä. Ymmärrän ja hyväksyn sen, jos moguli haluaa pitää tulosseurannan maratoneissa ja lyhyemmillä matkoilla.

Salamanteri kirjoitti...

Paljon onnea Terhille! Hiano kakku, varmaan paljon kaloreita; vaan kyllähän ne karisee lenkillä. Joko Terhi pystyy harjoittelemaan täysipainoisesti?

moguli kirjoitti...

Noh, kuten on jo muutamaan otteeseen todettu, niin täytekakku on itse asiassa varsin kevyt herkku verrattuna muihin leivonnaisiin. Kakkupohjan valmistukseen ei tarvita rasvaa ja kuorrutukseen käytettävästä kermastakin on olemassa varsin vähärasvaisia vaihtoehtoja. Kakun täytteenä käytetään tietenkin itse poimittuja terveellisiä marjoja, jotka kompensoivat kaikki kakkupohjassa käytetyn sokerin mahdolliset haittavaikutukset :)

Terhi kirjoitti...

Ihmeiden aika ei olisi ohitse, jos voisin vastata, että takareisi ei enää vaivaa... Itse asiassa kävin tänä aamuna magneettikuvassa, ja lähiaikoina selviää, millä tavoin eteenpäin. Toistaiseksi reeni on siis edelleen kevyttä juoksentelua ja korvaavia lajeja.

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän blogin pitäjä saa ihan itse päättää mitä hän laittaa esille ja mitä ei. Extreme-laji, kuten vuorokauden juoksu on kova laji, mutta eritoten ehnkisen suorituskyvyn mittamista.