perjantai 6. toukokuuta 2011

Hämeen pm-maastot

Hämeen piirinmestaruudet maastojuoksussa olivat jaossa Kaupin urheilupuistossa Tampereella torstaina viides toukokuuta. Naiset ja nuoret kiersivät noin 1.5 km lenkin kolmesti ja miehet neljästi. Mira Tuominen voitti naisten sarjan ja Teppo Syrjälä oli miesten kilpailun nopein.

Naiset 4.5 km

Naisten ja nuorten tyttöjen sarjat juoksutettiin samassa lähdössä. Kilpailun kulku oli jo ensimmäisten satojen metrien jälkeen selvä. Mira Tuominen yritti kovalla vauhdinpidolla pudottaa Janica Mäkelän kyydistään. Kaksikko etenikin näin kilpailun puoleen matkaan, jolloin Mäkelä joutui tunnustamaan Tuomisen tänään voimakkaammaksi ja jäämään tämän vauhdista. Mira Tuominen juoksi lopulta selvään voittoon ajalla 15.53. Janica Mäkelä pokkasi pm-hopeaa ajalla 16.07. Kolmanneksi juoksi Anna-Mari Knuuti ajalla 16.32

Voittajahaastattelussa Mira Tuominen kertoi kilpailun ja myös taakse jääneen talven harjoittelun sujuneen kokonaisuudessaan hyvin. Alla oli myös itseluottamusta kohottanut hieno onnistuminen Albufeiran kansainvälisessä maastojuoksukilpailussa, missä Tuominen sijoittui upeasti kahdeksanneksi. Eikä aikaero edelle sijoittuneisiin maailmanhuippuihin ylivoimaisen suuri ollut. Tuomista valmentava Jari Nurmisto kertoi Miran olevan äärimmäisen helppo ja tunnollinen valmennettava. Kuluneella harjoituskaudella he ovat panostaneet valmennuksessa hieman aiempaa enemmän nopeuspuoleen kestävyyttä kuitenkaan unohtamatta. Miran kesän päämatka on 3000 metrin esteet, mutta onnistuneen harjoituskauden perusteella myös ali- ja ylimatkat pitäisivät kulkea.

Miehet 6 km

Miesten kilpailussa ensimmäinen kierros mentiin nuorten komennossa. Tommi Heittola ja Martti Siikaluoma vuorottelivat johtopaikalla muiden tyytyessä seuraamaan sopivan matkan päässä. Joukko venähti pian letkaksi, ja lopulta jono repesi pieniksi juoksijaryppäiksi. Kilpailun puolivälissä kolmen juoksijan kärkiryhmän muodostivat Martti Siikaluoma, Teppo Syrjälä ja Marko Vaittinen. Seuraavista sijoista kamppailivat jo hyvän matkaa kärkiporukasta jääneet Tommi Heittola, Henri Taanila ja Janne Määttä.

Teppo Syrjälää voi jo kutsua konkariksi näissä karkeloissa. Onhan miehellä takana jo reilun neljännesvuosisadan mittainen pm-kisaputki! Joka tapauksessa Teppo oli tänäänkin pitelemätön, ja ties kuinka mones pm-kulta matkasi jälleen Ylöjärvelle. Maalissa mies ehti ennen loppuverryttelyyn pinkaisemista vain tokaisemaan, että olkapäät meinasivat paleltua. Mitä tuohon voi enää sanoa! Voitto taisi irrota varsin helposti, ja varaa olisi kai ollut vauhtiakin kiristää. Toivottavasti mies ei vilustuttanut itseään reilu viikko ennen SM-maastoja!

TP ei ole saanut tuloksiaan nettiin, joten tässä jotain ulkoisesta muistista raavittua.