lauantai 14. toukokuuta 2011

SM-maastot Nivala

Nivalan SM-maastojen ensimmäisenä päivänä juostiin junnujen sekä veteraanien startit aurinkoisessa ja tuulisessa säässä. Mestaruusmaastojen kilpailurata on tänä vuonna maastojuoksua sanan todellisessa merkityksessä. Alusta koostuu pehmeästä hiekasta sekä perinteisestä sahanpurusta. Lähtö- ja maalialueet ovat tasaisia, mutta kilpailijoiden kunto joutuu todelliseen testiin pitkässä, yli puolen kilometrin alamäessä sekä sitä seuraavassa puolen kilometrin ylämäessä. Radan vaativuus herätti kovasti keskustelua juoksijoiden joukossa. Reitti koettiin hyvin haastavaksi, mutta samaan hengenvetoon todettiin, että maastojuoksustahan tässä on kysymys!

Nivalan vaativalla radalla onnistuakseen juoksijalta tarvitaan hyvää lihaskuntoa sekä koordinaatiokykyä, ja mikäli on tottunut juoksemaan epätasaisella alustalla, on se eduksi. On mielenkiintoista seurata huomisen lähdöissä, miten rataspesialistit kokevat reitin haasteet, ja kuinka vahvoja suunnistajat tulevat olemaan – ja minkälaisia kommentteja juoksijoiden suusta sillä kertaa kuullaan!

Veteraanien SM-lähdöissä juoksi kaiken kaikkiaan 246 juoksijaa ja Flying Finns - junnumaastoissa 208 lasta. SM-maastot jatkuvat huomenna nuorten ja yleisten sarjojen kilpailuilla.

Pari fotoo päivältä:



Kuvia lisää jossain vaiheessa...

Ei kommentteja: