lauantai 7. toukokuuta 2011

Lempäälän maastokisat

Lempäälän maastokisat käytiin aurinkoisessa ja lämpimässä säässä Hakkarin liikuntakeskuksessa. Kilpailut järjestettiin ensimmäistä kertaa, ja järjestävän seuran Lempäälän Kisan tarkoitus olisi tehdä tapahtumasta perinne. Nuorten sarjat 8-15-vuotiaat keräsivät odotetusti eniten osallistujia, vaikka kilpailukalenterin päällekkäisyydet varmasti verottivat suurinta osallistumista. Toivottavasti kilpailu saa jatkoa ja osallistujat löytävät kilpailun tulevina vuosina.

Reitti oli alustaltaan kovapintainen, mutta eläväisen mäkinen ulkoilureitti. Siis perinteistä maastojuoksua! Eri sarjat kiersivät kilometrin mittaista kierrosta yhdestä neljään kertaa. Tapahtuman järjestelyt toimivat erinomaisesti ja muutenkin puitteet (ulkoilureittiverkosto, urheilukenttä, jäähalli ja koulurakennus) antaisivat myöten vaikka isommalle tapahtumalle. Kenties näemme joskus jopa SM-maastot pidettävän Hakkarissa.

Aikuisten neljälle kilometrille osallistui neljä juoksijaa. Miehet ja naiset juoksivat samassa lähdössä. Waltteri Myötyri ja Johanna Sällinen etenivät yhtä matkaa aina viimeiselle puolelle kilometrille asti. Lopussa Myötyri oli Sällistä kuusi sekuntia nopeampi. Lempäälästä lähtöisin oleva Johanna Sällinen on muuttanut opintojen perässä Varsinais-Suomeen ja edustaa tätä nykyä Raision Kuulaa. Portugalissa kolme viikkoa leireilleen Sällisen kesän tavoitteina on juosta 1500 metrillä A-luokka eli alle 4.44 ja päästä Kalevan kisoihin.