sunnuntai 7. marraskuuta 2010

New Yorkin maratonista tuli Hailen jäähyväiskisa

New Yorkissa jolkoteltiin maratonin alku rauhallisesti, sitten vauhti kiihtyi kiitolaukkaan (Mutai ja Gebremariam kirmasivat mailit 17-19 4.30 min/maili vauhtia...). Miesten kisan vei lopulta niin radalla, maastossa kuin maantielläkin hurjaa jälkeä takonut Etiopian Gebre Gebremariam 2:08:14. Naisten maralla nopein oli Kenian Edna Kiplagat 2:28:20.

Ikinuori viiden lapsen äiti Liz McColgan hölkkäili Nykissä naisten sarjassa 22. ajalla 2.38.54. Siitä esimerkkiä :) [Edit 8.11.] Lissun aikaa on korjattu tuloksissa ja se on nyt 3:10:54. Ei huono sekään! Kotimaisista juoksijoista Laura Markovaara oli 36. ajalla 2:49:19 ja Jari Hemmilä saapui maaliin ajassa 2:52:58.

Track and Field Videos on Flotrack

Kisan suurin suosikki Haile Gebrselassie keskeytti 16 mailin kohdilla. Jo ennen kisaa Haile ilmoitti viheliäisestä polvivaivastaan, jota oli käyty edellispäivänä magneettikuvauttamassakin. Kisan jälkeisessä lehdistötilaisuudessa koettiin tunteellinen hetki, kun Haile ilmoitti tippa silmäkulmassa lopettavansa pitkän ja loisteliaan uransa kilpaurheilijana tähän. Kiitos ja kumarrus suurelle ihmiselle ja urheilijalle!

100 km EM- ja MM-kilpailuissa Asmo Ahola juoksi uudeksi ennätyksekseen 7.16.48 ja sijoittui sillä koko kisassa sijalle 26. Asmo voitti saman skaban yhteydessä käydyn veteraanien MM-kisojen 45-vuotiaiden sarjan. Onnea maailmanmestarille! Tuloksien valmistuminen tuntuu ultrakisoissa kestävän ultrapitkään... No, tulihan ne veteraanienkin tulokset lopulta. Iso-V jyräsi debyyttisatasensa aikaan 8.53.44. Ei huono!