maanantai 8. elokuuta 2011

Kalevalaisten 4. päivä

Muutama photo Kalevalaisten viimeiseltä päivältä. Artikkeli löytyy Hevoskuurista. Niin, ja suuret kiitokset majoituksesta kisojen aikana kummitädille ja -sedälle!

Tuonne suuntaanko se oli?
Rautainen Leena!
Elinan valmentaja Jussi Saarela eli kisassa täysillä mukana.
Onhan näitä SM-mitaleita jo muutama.
If Länkenin likat.
Suunnistaja Martti Siikaluoma juoksi ennätyksensä.
Tässä menee Suomen kärki.
Jarkko löysi ilon juoksuunsa. Tuloksena hyvät kisat!
Lähtö meinasi mennä painiksi.
Harjoittelukaverit kärjessä. Heidi hiillostaa!
Suvillekin mitaleita on kertynyt vuosien varrella melko keko.
Teppo!
IK Falken hallitsi keskimatkoja. Nickeä harmitti kaverinsa Tommy G:n lonkankoukistajan vamma. Ilman sitä, IK Falkenin juoksijoita olisi nähty mitaleilla vieläkin enemmän. 

10 kommenttia:

Z kirjoitti...

Hienot kisat Turussa kestomatkoilla huonosta kenttäkuuluttajasta huolimatta. Urheilijat olivat rautaa, mutta kuulutus ala-arvoista. Onneksi kuuluttaja ei onnistunut pilaamaan kestokatsomon tunnelmaa, jossa meiniki oli oman lajin fanien parissa luultavasti 100 ellei 1000 kertaa parempaa kuin vippikatsomossa.

Tässä eräs esimerkki kuuluttajan työskentelystä: "Puotiniemi vetää maratoonarin askeleellaan ja jos hän ei saa Lindgreniä tippumaan, ei liene epäselvää, kumpi kirin voittaa.". Luulisi, että alkeellisimmissakin kuuluttajakoulutuksissa sanotaan, että KUULUTTAJAN TEHTÄVÄ EI OLE TEHDÄ TUOLLAISIA KANNANOTTOJA KISAN AIKANA. Muutenkin toiminta oli vähän sitä sun tätä. Miesten kympillä väitettiin, että 8 km:n väliaika tulee takasuoran päässä ja sitten sanottiin, että "oh-hoh, onpa vauhti kiihtynyt rajusti, nyt mennään 29.30-vauhtia."

Siitä, että kuuluttaja ei tiennyt mistään mitään, eikä sitä kiinnostanut kestolajit pätkääkään, kertoo se, ettää joka kestolajissa kilpailijoiden esittelyyn käytettiin aikaa ehkä 1 sekunti / kilpailija. Siinäpä tunnelmanluontia kerrakseen. Kovin teennäisiltä kuulostivat lisäksi kehotukset yleisölle taputtaa juoksijoille kesken kisan, kun selostajain mielenkiinto on kokonaan toisaalla.

Naisten tonnivitosella eka kierros ei muuten todellakaan ollut 66 sekuntia, vaan lähempänä 69 sekuntia. Kello pysähtyi aivan väärässä paikassa. Sen sijaan kasin ja 1200 metrin väliajat on oikein.

Z kirjoitti...

...niin tarkennsuksena vielä, että kuuluttaja sanoi monta kilsaa ennen maalia suoraan, että Lindgren voittaa varmasti kirissä. Ihan älytöntä touhua.

moguli kirjoitti...

Samaa mieltä kuuluttajan toiminnasta. Aivan käsittämätöntä! Kestokatsomossa on aina tunnelmaa. Hyvä, että tänäkin vuonna!

Joo, väliajoissa oli häikkää vähän lajissa kuin lajissa. Kello näytti pysähtyvän varsinkin 200 m lähtöpaikan väliaikapisteellä miten sattui. Olis pitänyt ottaa ite nekin... Lisäksi maalin kohdalla olleessa kellossa oli joku vika, kun yksi kenttä näytti kahta numeroa päällekkäin.

Mutta ihan hyvät kisat. Naisten kestomatkoilla tuli hyviä tuloksia ja miehissä taisteltiin voitosta "verissä päin".

EspoonBorza kirjoitti...

200m:n lähtöpaikalla ollut tunnistin oli väärän viivan kohdalla ja sen takia sieltä otetut automaattiset väliajat heittävät. Paavolla kun on takasuoran maaliviiva (jota siis käytettiin lähes kaikkien pikajuoksujen alkuerissä parempien tuuliolosuhteiden takia) ja 200m lähtöviiva eri kohdissa, niin tällainen pääsee tapahtumaan jos kennoa ei siirretä oikeaan paikkaan. Nyt siis mm. molemmissa 800m finaaleissa sekä 200m että 600m väliaika tuli noin 2,5-3m liian myöhään.

moguli kirjoitti...

Ok. Sehän selittää paljon. Kiitos tiedosta Borza!

Anonyymi kirjoitti...

Joo, pientä säätöä järjestelyissä. Toho huomasi ennen miesten esteitä että vesihauta on väärällä (naisten) korkeudella. Kävin sitten sanomassa asiasta viidelle toimitsijalle. Vasta tonnivitosen lähtöpaikalla majaillut Lehden Hessu teki asialle jotain. Toisena "hauskana" tapauksena oli, kun Sinkkosen Karia ei meinattu päästää calling-alueelle. Karilla kun sattui olemaan "MEDIA" passi rinnassa. "VALMENTAJA" passilla olisi creditit riittäneet... Onneksi Karpalla oli myös kultareunainen "HAKAVALMENTAJA" -kortti mukana. Taisi muuten olla Karin ns. kotiseuran järkkäämät kisat.

Teppo

Anonyymi kirjoitti...

Osaako joku friikki sanoa, miski Taini diskattiin ukkojen kympillä. Pieni yksityiskohta, mutta maakunnan juoksijan kohtalo kiinnostaisi, jos esim, moguli on ollut todella tarkkana? Olin lähetyksestä bongaavinani Tainin samassa porukassa Rauman matin kanssa lähdössä viimeiselle ringille ja hyvon 32min haarukassa. Kiitollisena kuulisin... ;)


T. Epurynmies

moguli kirjoitti...

Meni multa ohi, mutta tiedustelin asiaa Tainin Matilta itseltään. Ei hänkään tiennyt virallista syytä. Arveli hylkäyksen johtuneen horjahduksesta seuranneesta ratareunuksen päälle astumisesta. Matin mukaan ennätys jäi parin sekunnin päähän.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos! Loistavaa palvelua mogulilta!
Asia selvä.

T.epury! ;)

Anonyymi kirjoitti...

Tepon kommenttiin....toimitsija toimi aivan oikein, ei ole hänen velvollisuutensa tuntea eri lajien valmentajia. Vaatimuksena calling-alueelle oli valmentaja-kortti ja se on oikein että siitä pidetään kiinni. Itse edustan ko. seuraa enkä päässyt alueelle ilman korttia ja olen "tämän päivän" valmentaja ja seura-aktiivi. Karin ansiot ovat suomalaisessa kestävyysjuoksussa kovat, mutta on oikein että säännöt ovat kaikille samat.