keskiviikko 3. elokuuta 2011

Pirkkala

Pirkkalan yöhölkässä hölkättiin tänäpä. Lämmintä piisasi ja mäetkin olivat taas kohonneet viime vuodesta.


Alla muutama raasto :) Kuvat otti Terhi.

Anni-Maija Fincke voitti naisten sarjan.
Ari-Pekka Lassila. Miesten ykkönen!
Puolimatkassa.
Ebro raastoi 50-vuotiaiden voittoon.
Heidi oli päivän toiseksi nopein nainen ja 40-vuotiaiden ykkönen.
Loppukiritaistelussa Enska ja Venla.
Kaja oli toinen sarjassa N40.
Ritvaa ei paljon viikonlopun kolme kisastarttia painanut. Taas mentiin!
Oli se rankkaa!
Tomi tulee tyynenä maaliin.
Harpatti irvistää.
Okkonenkin irvistää!
Nieminenkin irvistää.
Mutta Eemeli-Kiptoo ei...
JaHa vain nauraa!
Jälkipuinnit menossa.

Sitten rapsantynkää... Tänäpä juostiin Pirkkalan yöhölkkä 10.57 km. Viimeiset Pirkkalaiset olivat ystävällisesti kutsuneet meikämandoliinon perinteiseen juoksukarkeloonsa. Kiitoksia vielä kerran VimPat! Hilppasin alkuverkat (4km) Erojärven, Hurun ja Okkos-Jussin kanssa. Lämpöä piisas sen verran, että piti kitata vettä ylimäärin ennen starttia.

Pakitin suosiolla kolmanteen lähtöriviin. Mukavan kokoinen poppoo (taisi olla osallistujaennätys!) singahtikin kuin ammus reitille Hannun antamasta äänimerkistä. Ylivaroivaisena steppailin ekat sadat metrit aivan ulkoilureitin reunalla ja välillä nurmikon puolellakin. Ku ei millään viittis kaatua jonkun astuessa kannoille... Eka kilsa 3.40 eikä kulku ollut kummoinenkaan. Harpatin selkä alkoi etääntyä, kuten myös Keikon ja kumppaneiden. Toisella kilsalla takaa rykäsi Anni-Maija Fincke ohitse ja liittyi edessäni juoksevaan porukkaan. Joukkio näytti menevän sopivaa vauhtia, mutta mulla ei ollut tänään mitään tsäänssejä liittyä siihen. Jäin vain enemmän. Tossu ei ollut syönnillään, eikä harppa huilannut. Toisen ja kolmannen kilsan ylä- ja alamäkirilluttelut otinkin liikoja ahistamatta, kun ei kerran ollut saumoja revittää.

Kierroksen jälkimmäinen puolisko on alamäkivoittoinen. Jotain tapahtui kropassa ja askel alkoi rullaamaan paremmin. Sain Keikon ja pari jamppaa kiinni ja vire korvien välissäkin alkoi kohota. Neljän-viiden kilsan välillä sain Okkosen kiinni. Kiroilin hänelle huonoa kulkua. Ei se tainnut Jussillakaan helppoa olla. Harpatin selkä oli seuraavana kiikarissa. Alikulussa karjaisin kuin taannoin muuan teivolainen Pirkassa, mutta Harpatti vaan veivasi tyynenä kuin buddha omaa vauhtiaan. Ennen kierroksen loppua sain hänet kuitenkin kiinni. Harpatilla ei ollut voimia seurata, joten lähdin ottamaan seuraavaa juoksijaa kiinni.

Toisella kiekalla noin kutosessa sain Tomin kiinni ja siitä lähtien taitettiinkin matkaa yhdessä aina viimeiselle kilsalle saakka. Matkalla maalia kohti ohitimme Mähösen Jounin koplan ja Inkisen Ilarin. Jälkimmäinen tarrasikin völjyyn ja kehitti kirintynkää kilsa ennen maalia. Alamäessä multa löytyi inan verran enemmän potkua ja sain jätettyä Tomin sekä Ilarin. Noin vajaan sadan metrin päässä olis ollut vielä Karran Tommin ja Lammin Jussin selät tavoiteltavina. Jussi laittoikin jostain syystä kävelyksi ja sijani parani vielä yhdellä. Tommi on kuitenkin sen verran kova kirimies, ettei mulle jäänyt loppusuoralle muuta osaa kuin irvistys.

Aikani oli 39.12 ja hieman olen siihen tyytymätön. Tavoitteena oli juosta alle 39 minsan, mutta tänään ei vain kulkenut. Liekö maanantain pitkällä ja yli viikon kestäneellä pihakivien ladonnalla oma osuutensa. No, tulipahan laitettua kroppaa ahtaalle ja hyvä niin. Ite tapahtuma oli jälleen kerran mainio ja onnistunut! Loppuverskaksi järven kierto (2km) Tomin kanssa. Kotiin lähtiessä tapasimme vielä A. Perälän. Se oli sangen mukava kohtaaminen!

Ei kommentteja: