keskiviikko 10. toukokuuta 2006

Raporttia maailmalta

Tavoitin aamulla legendaarisen Gusto Limonen eräästä etelä-eurooppalaisesta kuppilasta. Väsymätön maailmanmatkaaja kerkesi antamaan lyhyen puhelinraportin viime päivien seikkailuistaan bacardi-colan nautiskelun ohessa.

- Kiirettä on pitänyt. Lanzalla viime pyhänä Tiina Boman ja Teemu Toivanen kisasivat Volcano triathlonin perusmatkalla. Tiina jyräsi hienosti toiseksi ja Teemu oli kymmenes. Pyöräily oli ollut vähän nihkeetä kun tähtäin laavasaarella on reilun viikon kuluttua 20.5 kisattavassa Lanzaroten ironmanissa.

"Kisasuoritus oli hieman pehmeä uinnissa ja erityisesti pyoräilyssä, jonka takia paremmat sijoitukset jäivät saavuttamatta. Juoksu oli ihan mukavalla tasolla, mutta kisasta huomasi selvästi, että harjoittelu on suuntautunut Ironman matkoille. Pyoräilyvauhti sunnuntaina oli lähempänä Ironmankisan vauhtia kuin perusmatkan vauhtia. Kausi on kuitenkin nyt avattu, ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.", oli Toivanen kommentoinut rypistystään Club la Santan uima-altaalla kisan jälkeen. (La Santa on Gustolle kuten allekirjoittaneelle hyvinkin tuttu mesta, onhan siellä altaalla lilluttelun lisäksi tullut morjesteltua mm. Eamonn Martinia..)

- Lanzalle pitäisi taas palata viikon kuluttua seuraamaan sitä ironmania. Sieltä tosin tulee pikkasen hoppu keretä seuraavaksi päiväksi eli 21.5, Italian San Remoon triathlonin Eurooppa cuppiin, missä sinnii Teivon väreissä juokseva Jarmo Hast.

Harmittavasti hän ei kerinnyt Kreikan maastopyöräilyn maailman cupiin, Sundstedtin Pia polki marathon-kisassa hienosti toiseksi, Jäppisen Eero oli miehissä yhdeksäs. Otepään suunnistuksen EM-skaboissa Gusto sen sijaan piipahti eilen. Naissuunnistajien menestys antoi syyn kohottaa maljan.. Mutta vain hetkeksi, sillä hänen oli kuulemma palattava pikapikaa Italiaan seuraamaan Française des Jeux-tallin paidassa pyöräilevän Jussi Veikkasen edesottamuksia Girossa.

"Tänään oli ihan hyvä päivä. Jalat olivat alussa eilisen sadepäivän jäljiltä vähän jäykähköt, muuta niin taisi olla muillakin, kun vauhti oli jälleen alussa varsin rauhallinen. Kun meillä oli vielä oma mies mukana irtiotossa, niin pääsimme melkoisen helpolla. Meidän Sandy Casar voitti irtiotossaan molemmat mäkikirit ja sai mäkikirikilpailun johtajanpaidan, joten päivä ei mennyt hukkaan. Nyt kiirehdimme lentokoneeseen ja Italiaan viettämään ensin vapaapäivää ja sitten alkaa taas urakointi. Olen tyytyväinen kisan alkuun, mutta ensi viikolla tarvitaan jo ”mäkijalkoja”, oli Veikkanen tarinoinut Gustolle eilisehtoona.

- Ens viikonloppuna koetan ehtiä Saarijärvelle SM-maastoihin. Veteraanimaastot jää kyllä valitettavasti väliin, mutta sunnuntain Suomen startteihin on pakko päästä. Hieman harmittaa eilinen Clintonin Billin treffien peruuntuminen Mansen ent. Coloradon terassilla. Olis niin ollut mukava turinoida vaikka Daewoo-kaivureista, mutta nykymaailmassa asiat on vain priorisoitava. Viesti kiireistäni ei vissiin mennyt Billille asti, kun lehtien mukaan se vanha höpsö oli pyörinyt puoli päivää kosken rannassa.. Joo, kyydit Saarijärvelle tosin vielä vähän tökkii, mutta eiköhän nekin juranssoidu..

Tässä vaiheessa alkoivat Gustolta hilut, epäilemättä myös bacardi-cola käymään vähiin, joten lisää tuonnempana, hope so..

Ei kommentteja: