tiistai 2. toukokuuta 2006

Ultrajuoksija-lehti herätettiin henkiin

Aluksi on myönnettävä että en ole Pirkkaa pidempää kisaa koskaan juossut, joten itse ultrasta en voi sanoa tietäväni mitään, sen takia tämä julkaisu oikeastaan kiinnostaakin kun kaikki on totisesti uutta. Ensiksi on sanottava että on huikeaa että joku viitsii kasata tämmöisen lehden, sillä omiin kokemuksiini pienimuotoisen seuralehden pyörittämiseen perustuen siitä harvoin kiitosta saa, joten tässäpä kiitokset päätoimittaja Kurkilahden Pasille, Good Job!

Tykkään lehden konseptista, siis siitä että jutut eivät välttämättä ole tietyssä järjestyksessä vaan kun aukaisee lehden mistä kohtaa tahansa niin voi yllättyä. Toki onhan tässä mukana uutuudenviehätystä itse lajista kuin julkaisustakin, myönnän. Erityisesti mieleen jäi takavuosien huippu-triathleetti Tero Hyppölän lennokkaasti kirjoittama juttu kaukopartiohiihtoennätyksestä ja sulkavan soutureitin uintiyrityksestä + summuista äärisuorituksista, se oli loistava! Meinasin kuolla nauruun. Kisakertomukset niin lajin kansallisilta kärkinimiltä kuin harrastajatasolta olivat myös viihdyttävää luettavaa. Lopussa oleva ennätysosio oli hieman epäselvä, siis mitkä nyt ovat viralliset ennätykset? Yllättävä informaatio sumensi myös ajatuksenjuoksuni, Risto Laitisen satasen aika on äärimmäisen kova, 6:30! Siinä on Saavalle sopiva haaste kun Laitisen maratonennätyskin on samaa luokkaa eli vähän alle 2.20..

Hmmm sitten kritiikki. Miten sen nyt rakentavasti sanoisi, lehden suurin haaste mutta toisaalta myös rikkaus on toimituksellinen osuus. Julkaisu on (sopivasti) sekalainen kokoelma kirjoittajien juttuja jotka on kiitettävästi niputettu kansien väliin sellaisenaan. Näin se kyllä tekee tehtävänsä dokumentoidessaan erään ajanjakson kisakokemuksia ym. mutta tilan voisi halutessaan käyttää tehokkaamminkin, mutta ymmärrän täysin tekijän(jöiden) rajalliset resurssit niin ajan kuin esimerkiksi työkalujen suhteen, ja kuten mainitsin tämän voi nähdä toisinkin.

Summa summarum, ei voi muuta sanoa kuin piristävä "uutuus" ja toivotan lehdelle ultrapitkää ikää.

Måren mietteet.

Viron kirjeenvaihtaja Juza informoi Raastossa paikallisesta juoksukisasta, Loskutov voitti F. Kirwaa reilut kymmenen sekkaa ja Pirkanmaalla tuttu Rautaveden maratonin kaksinkertainen voittaja Aleksei Saveljev juoksi kahdeksanneksi.

Ei kommentteja: