perjantai 20. lokakuuta 2006

PoKu & NoU = 120v suomalaista liikuntahistoriaa

Huomenna vietetään kaksia kekkereitä, niin entisessä kuin nykyisessäkin kotipaikassani. Porin Kuntoilijat juhlivat 40-vuotistaivaltaan Porin Suomalaisella Klubilla. Nokian Urheilijat puolestaan kohottavat maljan 80-vuotisjuhlassaan Nokian Kerholassa. Onnittelut molempiin suuntiin!

Porin Kuntoilijoiden tavoite on jo nimensäkin puolesta toimia tavallisen kuntoilijan kannustajana ja puolesta puhujana. Tätä tehtävää toteutetaan mm. järjestämällä spesiaalitapahtumia kuten kilpailuja ja myös muutakin yhteistoimintaa esim. yhteislenkkien muodossa. Porin Kuntoilijat kunnostautuvat vuosi toisensa jälkeen pyörittämällä Suomen suurinta maantieviestiä Karhu-viestiä yhteistyössä Rauman Urheilijoiden kanssa. Viesti juostaan ensi keväänä 14.4. jo 30. kerran, juhlavuosi myös silloin! Muita PoKun tapahtumia ovat kevätkauden aloittava Pori-juoksu, toukokuussa juostava Yyteri-maraton (yksi Suomen nopeimpia reittejä), keskikesän kirmaisu Pori Jazz-hölkkä ja syksyn päätös Heikin hölkkä. Kaikkiaan PoKun järjestämät tapahtumat keräävät noin 1500 liikkujaa vuosittain.

Nokian Urheilijoiden kunnianhimoinen missio on saada lapset ja nuoret liikkumaan. Siinä onkin onnistuttu hyvin, yleisurheilukoulu kerää vuosittain pitkälle toistasataa lasta ja nuorta yhteisharjoituksiin. Maineikkaimpia nokialaisia urheiljoita ovat tällä hetkellä Otto Kilpi, Karoliina Kaasalainen, Suvi Helin, Simo Sipilä ja Olli Rannikko. Mainittakoon vielä että NoU oli tänä vuonna 15. Kalevan maljan yhteiskilpailussa, nimenomaan em. nuorten tuomien pisteiden ansiosta. Seuran lajivalikoimaan kuuluvat yleisurheilun lisäksi hiihto, ringette sekä voimistelu.

Molemmat yhteisöt ovat siis merkittävästi panostaneet ihmisten liikkumiseen, siitä heidän aktiivisille toimijoille vielä kerran iso kiitos!

Ei kommentteja: