perjantai 10. helmikuuta 2006

Ölymppialaiset alakaa

Tänään ne alkaa..

Kisaveikkaus:

Lauantaina kisojen suomalainen mitalitili aukeaa yhdistetyn normaalikilpailussa, Mannisen Hanukka tempoo itsensä mitaleille ohuesta ilmanalasta huolimatta. Mikäli Kuitunen hiihtää sunnuntaina, potti kasvaa oitis kahteen mitskuun. Jokatapauksessa iltapäivän halfpipessa tulee pari mitalia ja illan normaalimäessä toinen mokoma, eli viikonlopun saldo on parhaimmassa tapauksessa vaatimattomasti kuusi.

Maanantaina suomalaiset sirklaavat itsensä lopullisesti luisteluhuipulle, tuloksena Koskelan mitali, väristä väliä. Tiistaina tulloo naisten joukkuesprinttimitali, tällöin saldo näyttää mukavasti kahdeksaa. "Päiviäkin on vielä rutkasti jäljellä"; hykerrellään kotisoffilla..

Keskiviikkona päästään taas kahden mitalin päivävauhtiin kun yhdistetystä tulee varma joukkuekulta. Kumpareista röykytellään mitali jos toinenkin. Torstaina iskee Kuitunen ja tottakai potti kasvaa.. yksitoistako niitä jo on?

Perjantai on pakollinen hengähdyspäivä, mutta lauantai aloitetaan naisten viestikullalla (vaikka Niemi-Nikkola yritti kaikkensa..) ja päätetään suurmäen kaksoisvoittoon. Sunnuntaina puhalletaan eilisen saavutuksia.

Toisen kisaviikon avajaisiksi Palander suurpujottelee Suomelle ensimmäisen alppilajimitalin. Joukkuemäkihän on selvää kauraa. Suomen mitalitili näyttää, mikäli olen laskuissa vielä mukana, kuuttatoista?

Tiistaina yhdistetyn sprintissä Hannu venyy kolmanteen mitaliinsa näissä kisoissa ja keskiviikkona naisten sprintissä tulee kans mitali. Puutiainen sais venyä mitaleille mutta on hiinä ja hiinä, toivotaan parasta.. Kympin sakissa ihan sata.

Torstaina on tarjolla vain freestyle-mitaleja, onko noilla väliä? Potti vois kasvaa kahteenkymmeneen.. Perjantaina Kuitunen nipistää taas itsensä podiumille ja toivottavasti myös Tanja. Kalle taas laskee lauantaina ulos tai sitten pallille, siis varma mitali. Lätkästä ei lätkää tule ja 50km:llä on mukana vain Kattilakoski, joten päättäjäisten jälkeen koneeseen lastataan kaiken kaikkiaan 22mitalia, Suomi! Suomi!

Miten?

Strategisesti erittäin tärkeätä on avajaispäivien menestys. Jos Hannu tyrii mäessä niin se on sitten alamäkee koko joukkueella seuraavat kaks viikkoa. Sitä vastoin jos pää saadaan heti auki, kuten kaikella todennäköisyydellä tapahtuukin, niin se on satavarma että Marttiinin puukkotehtaan sisupuukkolinjalla joudutaan ylitöihin. Toisaalta ettei kaikki kristallisoituisi Hannuun niin kysynkin, mikä estää yhtäkään yllämainittua sankaritekoa toteutumasta? Jokainen voi onnistua mutta ei tietenkään kaikki kerralla natsaa, päiväunia moinen..

Pakollinen realismi:

Vaikka hypoteettinen mitalipotti lähenteleekin ennätyksellistä pariakymmentä, niin realismin nimissä on otettava huomioon tuttu Suomi-kerroin [ ([(päivän kunto + sisu-indeksi) * talvisota-kerroin] - [(suomalainen itsetunto + median paine) * koko maailma]) * (salaperäinen tuntematon tekijä) ] joka valitettavasti pudottaa kokonaissaldon kolmannekseen, eli about 8mitalia luvassa.. Mutta eihän se voi aina mennä niin.. SUOMI! SUOMI!

Kisalinkit:

XX Olympic Winter Games Torino, viralliset kisajärjestäjien sivut
Helsingin Sanomat
SoneraPlaza
Aamulehti
Iltalehti
MTV3
YLE
FIS
OK

Urheilukanavalla tulee huomenna Valencian hallikisat suorana klo. 17. Huomenna juostaan myös Aktia cup, vierailevana starbana Risto Ala-Korpi (mm. 3000m/7.57, 5000m/13.29, 10000m/28.41).

Tom Söderdahlin harkkapäiväkirja.

Ei kommentteja: