lauantai 15. syyskuuta 2007

Brysseli

Loppuunmyyty Brysselin stadion ei nähnyt uutta maailmanennätystä eikä järjestäjien näin tarvinnut lunastaa lupaustaan ilmaisista oluista jokaisesta rikotusta ennätyksestä :)

Toki eräänlainen maailman paras aika, 8.58:58, juostiin Etiopian Meseret Defarin toimesta. Kaksi mailia ei tosin ole IAAF:n listoilla, joten ME:tä ei tulla koskaan ratifioimaan.. Puolet lyhyemmällä matkalla 1500 metrin maailmanmestari Maryam Jamal (kts. kuva) kyykytti jälleen alkukauden mailerimatkoja hallinneen Venäjän Yelena Sobolevan. Jamalin huikea viimeinen kiekka tuotti maililla uuden Aasian ennätyksen 4.17:75. Jamal on muuten juossut puolimaratonin aikaan 71:43!!!

Miesten vitosella viisi ukkoa lähti yhtenä ryppäänä viimeiselle kierrokselle, eikä kellossa ollut aikaa kulunut kuin n. 11.53! Osakan MM-kympin kakkonen Sileshi Sihine jyräsi helpohkoon kirivoittoon 12.50:16 ja veti mukanaan peräti seitsemän miestä alle 13min. Kovatasoisin vitonen tänä vuonna, varsinkin kun 13 minsan alittajia oli tältä kesää vain yksi ennen eilisiltaa..

Kympiltä odotettiin jopa ME:tä mutta varsin varhaisessa vaiheessa kävi selväksi että vaikeeta tulee olemaan. Järjestäjien räbitti hyytyi jo 11 minuutin kohdilla joten aikasmoinen haaste jäi Bekelelle loppumatkaksi. Vikat kolme kilsaa Kenny B. silmin nähden fiilisteli ja "hölkkäs" sen verran verkkaista vauhtia että Kenian Moses Masai pääsi jo kymmenen metrin etäisyydelle. Loppuajat silti loistavia: Bekele 26.46:19 ja Masai 26.49:20.

Van Dammen muistokisojen tulokset

Ei kommentteja: