sunnuntai 16. syyskuuta 2007

MM-Osakan statistiikkaa, osa II

Naisten satasen voittomarginaali Veronica Campbellin (11.006) ja Lauryn Williamsin (11.008) välillä oli minimaaliset 0.002 sekuntia.

Kahdellasadalla metrillä pronssille juossut Susanthika Jayasinghe voitti ensimmäisen MM-mitalinsa 10 vuotta sitten. Viime kisojen kultamitalia menestyksekkäästi puolustanut Allyson Felix on vasta 21-vuotias. Felixin sarja sprinttimatkoilla on huikea 11.01/21.81/49.70, silti se kalpenee Marita Kochin rinnalla 10.83/21.71/47.60.

Kasilla Janeth Jepkosgein voittoaika 1.56:04 on nopein sitten 2003. Hänen välieräjuoksunsa 1.56:17 on nopein välieräjuoksu MM-kisojen historiassa. Finaalista putosi kuusi alle kahden minuutin välierissä juossutta naista. Nopein karsiutuja oli Lucia Klocova 1.58:62. Maria Mutola selvisi kahdeksannen kerran kasin finaaliin.

Tonttufemman kakkoseksi juosseen Yelena Sobolevan aika 3.58:99 olisi riittänyt voittoon kaikissa kisoissa 1987 jälkeen. Kesällä hän juoksi kaikkien aikojen kolmanneksi kovimman mailin 4.15:63 Moskovassa. Eurooppalaisen mailin voittaja Maryam Jamal on juossut puolimaratonin aikaan 71:43.

Meseret Defar sukunimi tarkoittaa "ylvästä" amharan kielellä.

Naisten kympin vika kilsa juostiin aikaan 2.47:18. Samaa tahtia kun olisi pidetty koko matka niin loppuaika olisi ollut 27.51.

Maratonilla Lidia Simon sijoittui jo neljännen kerran kahdeksan joukkoon.

20km kävelyssä Olga Kaniskina (22-v) on nuorin kävelyn maailmanmestari.

400m aidoissa Tatyana Tereschuk-Antipovan aika 54.38 ei riittänyt finaaliin.

3000m esteissä neljänneksi juosseen Ruth Bisiborin aika 9.25:25 on nuorten ME. Brittien Hatti Deanin 9.43:23 ei riittänyt finaaliin.

Korkeushypyn karsinnassa 16 naista ylitti 194cm. Taso ei pudonnut finaalissakaan, kärkikolmikko ylitti 203.

Venäjä sai ensimmäistä kertaa neljä edustajaa kenttälajien finaaliin, seiväshypyssä.

Pituushyppääjä Tatyana Lebedevan lankulle lähestymisnopeus on korkeimmillaan noin neljä metriä ennen lankkua 9.45m/s.

Kolmiloikassa Kreikan Hrisopiyi Devetzin karsintahyppy 15.09 on pisin karsinnoissa koskaan hypätty.

Kuulantyöntäjä Valeria Vilin isä on britti ja äiti Tongasta. Hänen ennätyksensä 20.54m on myös kansainyhteisön ennätys.

Osaka oli kiekonheittäjä Franka Dietzschille jo yhdeksännet MM-kisat. Voittoja on kolme ja hän on heittänyt yli 60m 22 vuotena putkeen.

Moukarissa Betty Heidler ei selvinnyt nuorten MM-kisoissa (2000 ja 2002) edes finaaliin mutta nousi Osakassa ykköspallille. Moukarifinaalissa yhdeksän naista viskasi moukarin yli 70 metriä.

Taina Kolkkalan 59.92m on pisin keihäsfinaalista karsiutuneen heitto MM-kisojen historiassa.