sunnuntai 2. syyskuuta 2007

Teräsbetonia

Tero Pitkämäki on teräsbetonia!

Osakan kisaurakka on ohitse joten laitetaanpas myös tv-tiimin esitykset suurennuslasin alle. Kuka ylitti itsensä, ken taas räpelsi alkuerissä? Menikö kisoihin virittely puikkareihin vai yllättikö kosteat olosuhteet kokeneenkin toimittajan?

Tapio "I mean" Suominen teki eleettömän, etten sanoisi vaatimattoman (suomeksi tylsän) esityksen. Vanhat näytöt ei oikein enää riitä tällä tasolla kun tutut latteudet on ladeltu ne tuhannen kertaa.. Tapsa hei, B-rajalla ei kannattaisi kisoihin lähteä.

Bubi Wallenius hyydähti jo ennen ensimmäisiä alkueriä ja näin ollen hänen suorituksensa ei ollut edes sitä hyvää piirikunnallista tasoa. Bubin nakkina oli turista mukavia kerran tunnissa haastattelupisteessä mutta senkin se meni tyrimään (tylyt haastattelut (mm. Howe, Tarvainen jne.) ja negatiivisuuden kaivaminen jopa onnistumisista (mm. Holmén, Pitkämäki jne.)). Kun kunto ei enää riitä isoihin kisoihin, pitäisi näinkin ansioituneen toimittajan ymmärtää vetäytyä kentiltä tyylikkäästi.

Mertsi Mertarannan suoritus oli vahvaa keskitasoa vaikka pari hutia tuli ja lisäksi niitä kuuluisia tolppalaukauksia. Hyvä yritys ja väkinäinenkin innostus kuitenkin riittää useimmille katsojille. Puutteista huolimatta ylämummokin kolisi muutamaan otteeseen. Mistä Mertsille asiantunteva kaveri, Radio Suomesta?

Studioemäntänä uutta ja virkistävää näkökulmaansa toi Kirsi Pelttari. Suoritus on suurkisojen ensikertalaiselle hyvä, vaikka saattoikin joitakin katsojia ärsyttää. Ilman muuta erinomaista työtä, ei mennyt pelkäksi opiskeluksi tai kokemuksen kerryttämiseksi.

Kommentaattoreista Harri Hänninen ja Sari Essayah sijoittuivat kirkkaasti ensimmäiseen kolmannekseen. Mika Lehtimäen suoritus oli puolestaan loistava. Mielestäni kolmikon esitykset takaavat paikat ensi vuoden olympialaisiin.


Miika Keravan PM-kympillä.

Takalan Miika ja Jyväskylässä opintojaan tekevä Erik Haß juoksivat tänään puolimaratonin Saksan mestaruuskisoissa Bad Liebenzellissa. Miika oli yhdestoista omalla ennätysajallaan 67:38 ja Erikin aika oli 69:31 (20.). Keli oli kuulemma hyvä ja reitti nopea. Voiton vei Stefan Koch ajalla 63:35, tulokset.

Veteraanien SM-maantiejuoksujen tulokset Lapinlahti 1.9.

N50 1/2 M : 21,1 km
1. Mirva Asp Kankaanpään Urheilijat 1.30.38,5
2. Ritva Patomäki Kunto-Pirkat 1.33.30,1

M35 1/2 M : 21,1 km
1. Ville Mattila Teuvan Rivakka 1.17.40,9
2. Ismo Raitanen Teivo Stayers 1.18.26,7 +45,8
3. Mika Perkiömäki Teivo Stayers 1.19.08,4 +1.27,5

M45 1/2 M : 21,1 km
1. Seppo Kykkänen Kankaanpään Urheilijat 1.16.38,1


Teräsbetoni siivitti kävelijöiden vauhtia läpi raskaiden vaiheiden (www.turunsanomat.fi)

3 kommenttia:

Jorma "Jomppe" Ronkainen kirjoitti...

Hauskat ja samalla osuvat arviot!

Itse tuumailin, että muut eivät halunneet B:n kanssa selostusta tehdä yhdessä ja niinpä tämä pistettiin radan varteen urheilijahaastatteluja tekemään (mikä tietysti sinänsä on kunniakas ja haastava mutta yksinäinen tehtävä). En koskaan unohda B:n ja Mertarannan maratonselostusta muutaman vuoden takaa kun B katsoi asiakseen kouluttaa Antsaa mukulakivi- ja nupukivikäsitteiden erosta. Besserwisser mikä besserwisser! Mutta kyllä tietysti maailmaan melua mahtuu. Ja yksi B.

B - urheilumaailma olisi paljon tylsempi ilman Sinua. Joten kiitos!

-gs

moguli kirjoitti...

Joo, onhan Bubi parempi kuin ei mitään, jo hyvän kielitaitonsa vuoksi. Myöskin Bubin yllätyksellisyys, siitä mitä se nyt taas laukoo :), tuo lähetyksiin eräänlaista mielenkiintoa, jos sen haluaa siltä kannalta tulkita.. Mut, olen kyllä aika vakuuttunut että Radio Suomen urheiluradion kaverit hoitaisivat homman paljon tyylikkäämmin.

Nimetön kirjoitti...

Bubia ärsyttävämpää ei ole ollut eikä toivottavasti tule. Eläkkeelle.