lauantai 22. syyskuuta 2007

Hitaasti mutta varmasti...

...etenee tieni leikkauspöydältä lenkkipoluille.

Neljä viikkoa leikkauksesta aloitin kävelyt nilkkatuki jalassa sekä uinnit ja pyöräilyt. Kävelyn sekaan lisäsin lyhyitä hipsuttelupätkiä noin kahdeksan viikkoa operaatiosta. Siitä parin viikon sisään sain jalan totutettua pidempiin hölkkäpätkiin ja kymmenennen viikon lopussa hölkkäsin Tampereen Juoksijoiden testijuoksussa 5km putkeen viiden minuutin vauhtia. Sen jälkeen olen pystynyt ulkoilemaan rytmillä kaksi päivää juoksua ja sitten välipäivä. Lenkit ovat pidentyneet alun kahdesta kilometristä toissapäiväiseen kymmeneen kilometriin (nyt on siis kulunut 14 viikkoa puukosta). Kunto on edelleen huono mutta näin kuntoutuksen edetessä se paranee huimaa vauhtia kunhan saan vain hengityselimistön toimimaan ja lihakset tottumaan rivakampaan työntekoon. Nilkkatuesta luovuin viikko sitten ja jalka tuntuu pysyvän ryhdissä ilman sitäkin (kiitos ahkeran jumppaamisen) eikä siinä tunnu semmoisia kipuja mitkä johti operaatioon. Sen olen huomannut että nilkka turpoaa edelleen herkästi ja silloin siinä on myös ikäviä tuntemuksia jotka aiheutunevat juuri turvonneiden kudosten puristuessa nilkkaa liikuttaessa. Jatkossa tarkoitus olisi kyetä juoksemaan jopa joka päivä ja lisätä pikkuhiljaa viikossa juostujen kilometrien määriä siten että joskus voisi aloittaa sen "oikean" harjoittelun. Tehokkaampia juoksutreenejä tekis tietenkin mieli tehdä jo nyt mutta täytyy vain malttaa odottaa kunnes aika on kypsä. Kyl sen sit tietää kun pystyy.. Ja mikä parasta niin pysyn jo jotenkuten Terhin ja muiden Nokian hirmujen mukana joten kehtaa lähteä yhteislenkeille mukaan (juoksuhan on myös sosiaalinen laji), jess!

Letsrun.comissa on väännetty viime päivinä maratonin Olympiapronssimitalistin Deena Kastorin blogikirjoituksesta. Kastorin harkitsematon ja äkkipikainen sanavalinta ja väärinkäsitys urheilijan ja kisajärjestäjän välillä koitui kurasateeksi urheilijan niskaan..

World Athletics Final-viikonloppu Stuttgartissa, näkyy tänään ja huomenna onneksi TV2:lla. World Athletics Tour-pistetilanteet ja IAAF:n ennakkokatsaukset: sprinttimatkat - kestomatkat - aitajuoksut - hypyt - heitot.


Vaitsa ja maratonit (www.raasto.com)

Oltiin menossa katsomaan Nummisuutareita mutta se oli sairastapauksen vuoksi peruttu ja tilalla esitettiin jo vuodesta 2003 pyörinyt Alivuokralainen. Ei voi muuta kuin yhtyä arvioihin.. Aiwan herwottoman hauska kipale! Kokonaisuus vaan toimii, näyttelijäkaarti on nimekäs: mm. Kinnunen, Hela, Leisti, Ernamo, Aunesneva jne. ja käsis kummeleiden (Kahilainen & Vihinen) tekosia, unohtamatta stagelle luotua toimivaa ratkaisua. Kannattaa ilman muuta tsekata jollei jo ole nähnyt.

Koimme hauskan yhteensattuman esityksen jälkeen kun kipinkapin kiiruhdimme autolle ja suuntasimme Särkänniemen huoltamolle tankille. Niin eikö sinne ollut jo ehtinyt ennen meitä itse Vääpeli Molotov (Jukka Leisti) joka vasta sekuntti sitten oli lavalla pokkaamassa yleisölle. On se nopee :)

Haastattelussa Jo Pavey.

Radiohead: Just

2 kommenttia:

Jorma "Jomppe" Ronkainen kirjoitti...

Se on suhteellista tuo huono kunto - näkökulmastani varsin vauhdikasta oli menosi kolmisen viikkoa sitten! Mitä se sitten onkaan ensi kesänä...

Ste kirjoitti...

Tsemppiä pyttyyn! Äijä on nousussa.