tiistai 11. syyskuuta 2007

Mestari palaa baanalle

Suurjuoksija Paula Radcliffe palaa kilparadoille. Hän aikoo juosta puolimaratonin Newcastlen BUPA Great North Run-juoksuviikonloppuna 30. syyskuuta .

The 33-year-old former world champion at the distance, stressed: "I chose a half because I wanted a good quality fast race to come back and blow away the cobwebs.

"It is that time of the year and I have many happy memories of good races at the BUPA Great North Run, so it seemed a natural place to start back."

"The setbacks getting back since the birth have been very, very frustrating.

"I stayed positive and did huge amounts of cross training while I was injured, but it was still very hard.

"I had so missed racing and was really looking forward to racing again.

"On the positive side , now that I have no injury at least the cross training is paying off in that I can get back racing faster."

Edellisenä päivänä maantiekolmosen viivalla Newcastlessa nähdään mm. Craig Mottram ja Bernard Lagat. Saas nähdä ottaako Buster revanssin tuplamaailmanmestarista vai onko alkukauden hirmukunto tosiaan tipotiessä.. Miesten puolikkaalla starttaavat matkan ME-mies Samuel Wanjiru ja kaksi kertaa pidemmän matkan ME-mies Paul Tergat.

Ensi viikonloppuna Saksan maantiekympin mestaruuskisoissa juoksee Jukka Kero.

Sanna Kullberg puolestaan matkusti rapakon toiselle puolelle ja juoksee Steve Prefontainen muistojuoksussa Oregonissa lauantaina, tsemiä!

Kultainen liiga jatkuu perjantaina Van Dammen muistokisoilla Brysselissä. Mm. Kenenisa Bekele ja Zersenay Tadesse jahtaavat kauden kärkiaikaa kympillä, hyvällä lykyllä tulee ME? Sunnuntaina kisataan liigan viimeinen osakilpailu Berliinissä. Molemmat skabat näkyvät MTVkolmosella/MTVmaxilla..

Itse menen huomenaamuna viikko sitten aloittamaani astangajoogaan, muina sahapukkeina tottakai :)

Piti vielä sanoman että mukava oli nähdä vanhoja tuttuja ja jopa tutustua uusiin viime viikonloppuna Hesassa mm. täällä sekä maaottelukisastudiossa :) Lenkille siellä!

2 kommenttia:

Jorma "Jomppe" Ronkainen kirjoitti...

No mitenkäs jooga?

Jep - mukava oli nähdä, eiköhän törmäillä toistekin!

-gs

moguli kirjoitti...

Ekat kerrat joogassa on mennyt liikeratojen ja -sarjojen opetteluun. Kurssin tahti on ollut mielestäni ehkä hieman liian nopea meikäläisen omaksumiskyvylle mutta koitan pysyä sitkeästi perässä.

Itse olisin näinä muutamana kertana kaivannut enemmän toistoa jotta ne sarjat jää mieleen ja vaikka useammin niitä hengitysharjoituksia kun hengitystapa ja -rytmitys on kuitenkin merkitsevässä osassa astangajoogassa. No, ehkäpä hidas hämäläinen saa tahdista joskus kiinni..

Jos on tyypillinen kestävyysjuoksija, kuten minä, jolla esim. takareidet ovat kireät kuin viulunkielet, niin muutamiin asentoihin ja tasapainoliikkeisiin on kyllä aikamoinen työ. Täytyy myöntää että itsellä keho ei anna kaikkeen myöten mutta ajan kanssa toivottavasti saan kroppani taipumaan astetta haastavampiin solmuihin :) Ainakin siis mulla on toistaiseksi tuossa fyysisessä puolessa tarpeeksi tekemistä joten joogan meditatiivinen ulottuvuus odottaa tulevaisuudessa.

Vain kahden joogakerran jälkeen on aika paha vetää lopullisia johtopäätöksiä mutta voin silti suositella joogaa vaikka henkilölle joka haluaa oppia tuntemaan omaa kehoaan kenties vielä paremmin ja kehittämään kroppansa elastisuutta ja ryhtiä.