lauantai 4. lokakuuta 2008

Köh köh



Voi kurjuuksien kurjuus! Tässä on nyt neljä päivää mennyt kurkku kipeänä. Lenkille en ole viittinyt vääntäytyä sitten Teivossa juostun keskiviikon tuskaisen iltalenkuran jälkeen. Huominen Heikin hölkkä jää nyt juoksemati, mutta eiköhän siellä jotain pikkuhommaa tällaiselle vaivaselle löydy :) Huomenna sunnuntaina juostaan myös perinteinen Pirkan hölkkä. Tsemppiä vaan Arskalle, Ritvalle, Jaskalle, Pekalle ja kaikille muille tutuille!

Ensi viikonloppuna 11-12.10 on äksöniä hieman joka suunnalla. Maratonin Suomen mestaruuksista kilvoitellaan niin yleisessä kuin veteraanien sarjoissa Vantaalla. Tätä kirjoittaessa ei ole vielä aivan lopullisia listoja saatavilla (ilmoittautuminen loppuu tänään klo. 24.00). Mm. Kalevan maljan voitosta taistelevien Turun Urheiluliiton ja HKV:n urheilijat puuttuvat... Onkohan kenelläkään parempaa tietoa, mikä mahtaa olla näiden seurojen ero pisteissä?

SM-maralla nimenomaan naisten kilpailusta on tulossa tasokas ja jännittävä. Uransa viimeiselle (?) maratonille starttaava Maija Oravamäki on selkeä ennakkosuosikki, mutta häntä haastamaan asettuvat huimaa syyskuntoa esittäneet Mira Tuominen ja Sanna Kullberg. Mitalitaistoon voidaan laskea myös Minna Kainlauri (mara 2.55.25 Helsingissä 2008), Sari Juuti (1/2-mara 1.19.58 Jyväskylässä 2008) ja vast'ikään Lidingössä 30 kilometrillä neljänneksi pinkonut Pauliina Utriainen. Entä mitä tekee vuoden äitiyslomalta maratonille palaava Anette Byskata? Mielenkiinnolla odotan myös keväällä Hampurissa 2.54 ajan juosseen Laura Markovaaran edesottamuksia. Hän nimittäin juoksi Hampurissa ekan puolikkaan aikaan 1.22... Veikkaisin että naisissa mitaleille vaaditaan loppuajaksi 2.45-2.50.

Miesten sarjassa veikkaan voittoajan menevän nippanappa alle 2.30. Karra-estimaatin mukaan pronssiin taas riittää 2.33. Kärkeen odotetaan puolustavaa mestaria Vorssan pikkumiestä Vaittista sekä Jaakko Keroa. Heti kärjen takana seuraavista sijoista taistelevat Sjundeån kenialaisvahvistus David Kanyari, Harri "ForrestG" Nissinen, Anssi Raittila, Joni Rautio, Teppo Syrjälä ja Tatu Airisniemi. Pikkuisia arvoituksia ovat Timo Roivas, Mikko Virta ja Jussi Nurmi. [edit 21.30] Oukei, lista täydentyy. HKV:lta astuu viivalle kirimies Simo Wannas ja TuUL:lta Keron Jaakon seuraksi Mika Luoto ja Jukka Kero. Sanomattakin on selvää, että kukin näistä herroista voi hyvänä päivänä nousta palkintokorokkeelle. Jännäksi menee Kalevan maljan tavoittelu. [edittien edit 6.10] Hanna Jantusen nimi on ilmestynyt listalle myös. Taitaa olla niin että TuUL vie maljan...

50-vuotiaiden miesten sarjassa on kaksi mielenkiintoista nimeä. Kittilässä puolikkaan 1.15 juossut Jukka Kauppila sekä Riihimäellä saman ajan temponut Kari Suominen. Saapa nähdä miten korkealle kokonaiskisassa hartaasti kerrytetty kestävyys miehet vie.

Suuressa maailmassa juostaan myös kilpaa. Chicagon maratonilla olympiavoittaja Constantina Tomescu-Ditan kanssa samalle lähtöviivalle asettuu Stenholmin pariskunta. Tsemppistä ja sporttista! Hieman etelämpänä puolimaratonin MM-kisoissa Brasilian Riossa juoksee ilmeisesti Jussi Utriainen. No, runtua sinnekin!

Tommonen löytyi: Nykin maratonille ilmoittautuneen Paula Radcliffen haastattelu. Marraskuun 2. juostava New Yorkin maraton on kerännyt Radcliffen lisäksikin huikean osallistujalistan: Tergat, Ramaala, Goumri, Ndereba, Jeptoo - unohtamatta jenkkien omia toivoja Kara Goucheria ja Abdi Abdirahmania...



Oklahoma State Cowboy Jamboree 4.10.

Miehet 8km maastojuoksu
1. Daniel Kirwa 23.57
...
13. Mårten Boström 24.33 Kova esitys!
...
67. Jarkko Järvenpää 26.00
...
76. Aki Nummela 26.11

(244 juoksijaa)

Tulokset

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kolmen keula menee alle 2.30 miesten maralla... tai muuten harmittaa, kun en itte oo paikalla. Harmittaa se muutenkin, mutta anonyymi kostaa ens vuonna!

moguli kirjoitti...

Korostan, että vielä on aikaa ilmoittautua ja ruhtinaallinen viikko reenata... Mutta, jos on varaa jäädä jossitteluasteelle, niin mikäs siinä sitte. Vai mikä estää osallistumisesi? Koit pärjäil.