maanantai 17. elokuuta 2009

Radio 958

Linet Masai on tuttu kasvo maailman huipulta. Tässä hän hiillostaa Etiopian naisia Edinburghin MM-maastoissa.


Muutama aatos MM-Berliinin kahden ensimmäisen päivän kilpailuista. Eilisillan Usain Boltin juoksu veti kyllä sanattomaksi. 9.58! Ei tältä planeetalta (biomekaaninen analyysi kisasta onkin jo saatavilla). Lähinnä ihmetyttää pikajuoksijoiden hyperaktiivisuus ennen lähtöä. Järeät ovat piristävät energiajuomat kun esittelyssä jampat taantuvat ala-astetasolle? Kisan jälkeisissä haastatteluissa kaverit ovat taas melkein normaaleja... Naisten kympillä muistutettiin karulla tavalla jälleen kerran loppuun asti juoksemisen tärkeydestä. Etiopian Meselech Melkamu sai nyt karvaasti kokea liian aikaisen vauhdin hölläämisen ja juhlinnan aloittamisen seuraukset, kun takaa tultiin vielä viime metreillä ohitse. Kulta meni mielestäni silti oikeaan osoitteeseen, Linet Masaille Keniaan! Kotimaisittain mielenkiintoisin seurattava on tietenkin ollut Kessi. Esteiden alkueräjuoksu oli mitä oli, mutta tärkein tehtävä eli tien selvittäminen loppukilpailuun onnistui. Huominen finaali on taas oma kisansa ja sinne Jukalle pirusti tsemppiä!

Urheilun Taustapeili pureutuu kestävyysjuoksuun tänään iltapäivällä. Studiossa suorassa lähetyksessä näkemyksensä suomalaisen juoksun tilasta esittävät kaksinkertainen Euroopan mestari Juha Väätäinen, estejuoksun olympiamitalisti Tapio Kantanen sekä moninkertainen Suomen mestari Annemari Sandell-Hyvärinen, jolta äitiyskään ei ole juoksuhaluja vienyt. Suora lähetys tänään klo. 17.30 Radio Suomessa. [Edit] Mikäli missasit tämän, niin ohjelma on kuunneltavissa Yle Areenalla.

Oravamäen Maija bloggaa Kalevassa. Lue ja kommentoi Maijan MM-mietteitä.

Seppo Rädyn mietteitä puolestaan täältä

6 kommenttia:

Korpivaeltaja kirjoitti...

Ai saakeli, Väätäinen kertoo taas "totuuksia". Täytyypä kuunnella. Kiitos vinkistä!

moguli kirjoitti...

Eipä siinä juuri mitään uutta ja ihmeellistä tullut esille. Kovan työn puolesta puhuivat ja perään kuuluttivat rohkeutta laittaa kaikki likoon! Näin täysin amatöörin ja asiaa tuntemattomankin on helppo yhtyä näihin mielipiteisiin.

Ai niin, olihan siinä yksi erinomainen pointti. Vanhojen ja vähän nuorempienkin menestyneiden urheilijoiden kokemusta ja tietotaitoa ei osata vieläkään käyttää. Harva on esim. Annugalta kysynyt neuvoa tai tiedustellut menestyksen salaisuutta. Riprap, liiton miehet nyt yhteyttä ainakin Annuggaan ja miksei Julma-Juhaankin. Ulmalan Riston esimerkin pitäisi soittaa herätyskelloja niin seura- kuin ylemmälläkin tasolla. Lähes joka paikkakunnalta löytyy niitä entisaikojen kovia menijöitä, joiden viisaus pitää saada hyötykäyttöön.

Jos joku missas tämän, niin puolen tunnin ohjelma löytyy Yle Areenasta:

http://areena.yle.fi/audio/363774

Anonyymi kirjoitti...

Kantanen ja Sandell eivät oikein radioon sopineet. Julma oli elementissään.

Kantanen ei sanonut juuri mitään ja Sandellkin puhuu parhaiten tekojen kautta.

Jos näistä pitää valita niin Julma innostamaan uutta polvea kehiin!

Julma-Fani!

Anonyymi kirjoitti...

Olisi mielenkiintoista tietää montako lupaavaa juoksijaa on ollut tuon Julman valmennettavana. Kuinka moni näistä on sortunut vammoihin ja moniko on parantanut tuloksiaan? Luulisi tuosta porukasta jo jonkun olleen kansainvälisessä kärjessä?? Mitäs noille kaksostytöille kuuluu...

Anonyymi kirjoitti...

Vielä mielenkiintoisempaa olisi tietää, että mistä johtuen Tuimalat ovat telakalla.

Paljon ei Julman into auta, jos juoksijaa ei enää juokseminen kiinnosta.

Tai jos on vamma niin on.
Ihan en suoraan oikoisi että Julman treenit ---> vammoja...

moguli kirjoitti...

Julma-Juha ei ole maailman ensimmäinen eikä ainoa valmentaja, jonka käsissä on jonkun urheilijan kehityskäyrä lähtenyt laskuun. Syitä vammoihin, kehityksen tyssäämiseen, lopettamiseen ja myös menestykseen on niin monta kuin on urheilijoitakin, joten mitäpä niitä sen enempää jauhamaan, varsinkin jollei tiedä asioiden oikeata tolaa. Sen vuoksi en lähde spekuloimaan esim. mainittujen Tuimaloiden tilannetta. Se on aivan heidän oma asiansa. Toki jos Anni ja Ulla haluavat itse jotain sanoa, niin antaa palaa vaan. Kanava on auki :)

Raaka tosiasia on, että useamman valmentajan kohdalla yhtä menestystarinaa kohti löytyy moninkertainen määrä vähemmän loisteliaita kertomuksia. Vaikka näistä monien kohdalla toivottu tavoite onkin jäänyt saavuttamatta, en mä silti usko, että heidänkään kohdalla matka on ollut turha tai kaduttanut.