sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Suvi-ilta


Käytiin Vorssan Suvi-illassa. Terhi juoksi kympin ja mää haistelin muuten tapahtuman ilmapiiriä. Paljon oli taas tuttuja liikenteessä. Kiitos vielä Laakson Lompottaja-ystävilleni Larsille ja Pertille kyydistä! Hevoskuurista löytyy koko kirjoittamani juttu tapahtumasta. Alla kuitenni Leenan ja Jussin kommentit kisasta.

Linnea-tytär onnittelee Leena-äitiä. Kuva: Terhi

Leena Puotiniemi juoksi kauden kotimaisen kärkiajan 1.16.11!

- Ihan ok! Eka kymppi oli suht’ kohtuullinen. Menomatkahan on vähän semmoista kiipeämistä ylämäkeen. Paluumatkalla oli vastaista tuulta. Ei kovaa, mutta puuskittaista, kertasi suoritukseensa silmin nähden tyytyväinen Leena Puotiniemi.

- Tukholman maratonista on nyt kolme viikkoa. Ihan hyvin olen palautunut, eli täysillä tässä mennään taas eteenpäin. Maratonvauhti tuntuu nyt hyvältä, mutta puolimaratonilla tarvittava kovempi vauhti on hieman hakusessa. Yksi toive olisi: löytyisipä tasokas naisten puolimaratonin kilpailu, missä pääsisin juoksemaan muita naisia vastaan. Se tsemppaisi minua, ja ehkä tämän päivän ennätysajasta putoaisi vielä vähän.

- Seuraavaksi lähdemme Mikkelin suuntaan kesänviettoon. Juoksen siellä paikallisen kilpailun parin viikon päästä. Sen jälkeen käymme perheemme kanssa lomamatkalla Kreikassa. Olen luvannut ottaa vähän kevyemmin, joten siellä tulee varmaan lähinnä vain vesijuostua. Muista kisasuunnitelmista voin kertoa, että aion juosta Kalevan kisojen kympin, vaikka se onkin minulle hieman liian lyhyt kilpailumatka. Helsinki City Maraton SM-kilpailuna kuuluu tietenkin ohjelmaani, ja myöhemmin syksyllä Berliinin maraton. Näiden lisäksi juoksen luultavasti muutamia puolimaratonin kilpailuja. Berliinissä lähden tavoittelemaan ensi vuoden olympialaisten tulosrajaa (toim. huom. IAAF:n A-raja 2.37.00 ja B-raja 2.43.00).

Utriainen ja Fruin lähestyvät puolimatkaa.

Jussi Utriainen tähyää syksyn maratonille

- Ei ollut hyvä vire ollenkaan, mutta viimeaikaisiin olotiloihin nähden tämä oli kuitenkin loistojuoksu! Nykäisin paluumatkalla sen verran, ettei kaveri päässyt vastatuulessa hyötymään peesistä. Tämä oli viides voittoni täällä Forssassa. Suvi-ilta on mukana olevien Suomen kärkijuoksijoiden tasolla mitattuna paras puolimaratonin kilpailu Suomessa, summasi Jussi Utriainen kisaansa maalissa.

- Viimeiset kolme viikkoa ovat olleet todella vaikeita. SM-maastojen jälkeen kuntoni vain romahti. En ole koskaan ratakisoissa joutunut keskeyttämään, mutta Oslon EC-10 000 metrillä näin kävi. Ei auttanut muu kuin nostaa jalat kattoon ja ottaa kevyesti. Yhdessä välissä tein vain vesijuoksua ja kevyttä lenkkeilyä, mutta silti olotilani tuntui vain pahenevan. Vielä kuluneella viikollakin näytti aika huonolta. Tiistainen harjoitus sujui kaikkea muuta kuin hyvin. Tämän jälkeen otan vielä pari viikkoa kevyemmin, ja aloitan heinäkuun alussa syksyn maratonille valmistavan harjoittelun.

- Alavireelle en ole löytänyt mitään selkeätä syytä. En vain jaksa uskoa, että hieman optimaalista kilpailurytmiä kovemmalla tahdilla kilpaileminen vie näin syvälle. Olen aiemminkin juossut SM-maastoissa tuplia, ja SM-maantietä ja Pyynikki-juoksua peräkkäisinä päivinä.

- Tänä kesänä juoksen radalla luultavasti vain Kalevan kisoissa. Sitten on muutamia maantiekisoja, ja syksyllä lähden yrittämään olympiarajaa lokakuussa juostavalla Amsterdamin maratonilla (toim. huom. IAAF:n A-raja 2.15.00 ja B-raja 2.18.00), kertoi Utriainen jatkosuunnitelmistaan.

Tuolta löytyy vielä muutama kuva lisää...



Hevoskuurispesiaalisssa Olli-Markus Taivainen: Masokismia on olla harjoittelematta

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olisiko missään listaa kesän yleisurheilun televisiolähetyksistä?

moguli kirjoitti...

SUL:n sivuilla oli joskus joku infosivu, mutta nykyään sieltä ei löydä tätäkään tietoa. TV2:lla näkyvät Eliittikisat ja tod.näk. SM-viestit ja Kalevan kisat. Muista ei ole valitettavasti tietoa.

Timanttiliigan kisoista löytyy netistä aika hyvin streameja. Itse suosin BBC:n lähetyksiä. Heillä kommentaattoreina ovat Jonathan Edwards ja Colin Jackson. Canal plussan Timanttiliigan selostajilla Mika Saukkosella ja Arto Bryggarella on aika paljon kirittävää, että yltävät BBC:n tasolle!

Anonyymi kirjoitti...

Onko sulla joku suora linkki ylen sivulle, kun en itse löydä muuta kuin tuon: http://yle.fi/urheilu/tv-_ja_radiolahetykset/

Tuosta ei selviä kuin viikko eteenpäin. :(

moguli kirjoitti...

Kato, YLE hoitaa asiat yhtä tyylillä kuin SUL! http://www.telkku.com sieltä voi selata viikkojenkin päähän. On tosin aika työlästä, jollei tiedä mitä hakee... Lauantaina tulee TV2:lla Eliittikisoja Kuortaneelta. Viikko siitä samalta kanavalta tulee kestävyysjuoksukarnevaaleilta lähetystä. Syssyllä sitten Daegun kisoja.

Tuonne Hevoskuurin foorumille voi myös ilmiantaa TV-lähetyksiä. http://www.hevoskuuri.fi/foorumi/16-muut-mediat/12-tv-laehetykset#321