keskiviikko 8. helmikuuta 2006

Hissi vie ylös ja painovoima tuo alas

Eilinen meni lasketellessa Kalpalinnassa Hämeenlinnan eteläpuolella. Oli työpaikan ulkoilupäivä ja uhmasin kohtaloa koskemalla skimbavälineisiin jo huikeat toisen kerran elämässäni. Aiempi tutustuminen moisiin tapahtui noin 20 vuotta sitten Porin Ruosniemessä.

Eihän tuo Calpis mikään Everesti ole, eikä Ruosniemestäkään voi moista sanoa, joten lasketteluneuvoja ei kannata edelleenkään meikämandoliinolta kysellä. Yhdet pannut tuli puuterilumessa otettua, onneksi kolhu oli henkinen. Mitä lasketteluun muuten tulee, niin aika nopeasti uutuudenviehätys karisi. Kenties tuohon lajiin olisi päässyt paremmin sisään junnuiässä jolloin Calpistakin pienemmässä mäessä jaksoi viihtyä minareiden kanssa tuntikaupalla.. Toisaalta jos rinteessä olisi joku valmiiksi merkattu pujottelurata jota kaikki saisivat kokeilla, tai mikäli uskallus ja taito antaisi myöten hyppyreihin, niin asia voisi olla toinenkin.. No, vaikkei laskettelu ihan mun juttu ookkaan niin ihaillen seurasin polvenkorkuisten vaivattoman näköistä pujottelureeniä.. Siinä on sitä jotain kun osaa ja hallitsee juttunsa, oli se sitten mikä tahansa.





Kayoko Fukushi juoksi Japanin ennätyksen Marugamen puolikkaalla voittaen olympiavoittaja Mizuki Noguchia vajaat parikyt sekkaa aikojen ollessa 67:26 ja 67:43.

Boström:
"When running as much as I do there is always some injury trying to sneak up on you. I have learnt during the last week how important taking care of any sore spots on one’s body is. I had a really sore spot in my right knee a week ago and was unable to run more than 10 minutes on Monday and Tuesday. After icing my knee about six times every day in conjunction to some quad exercises the rest of the week I could run a 100% from Thursday thru Sunday. A miracle? No, just sensible thinking."

Talasjoki:
"Akilles kestää kevyttä juoksua 4-6 kertaa viikossa mutta kovat lenkit rasittavat kiinnityskohtaa normaalia enemmän."

Summa summarum: Ongelmia tulee jokaiselle joskus. Ennaltaehkäisy on tärkeää, mutta mikäli vaivoja kuitenkin tulee niin nopea reagointi pelastaa paljon. Itse kuulun niihin jotka sahaavat niin kauan kunnes terä on tylsä.. Alla erään tunnetun Nylkyn motto, jota monet noudattavat.

"Mieluummin paskana kuin pehmona"


Tampesterista kajahtaa: I Was a Teenage Satan Worshipper, pahoilta poluilta palanneiden muikeeta synapoppia voi ladata vaikka täältä.

Sight jogging, lenkkireittejä Roomassa.

Ei kommentteja: