torstai 23. helmikuuta 2006

Tökkis nänniin

Tarttui se curling-kuume minuunkin :) Eilinen ottelu oli jännä viimeiseen kiveen. U15 tai M15, miten vain, ei välttämättä ole vahvin määriksissä, mutta onneksi vimonen kivi hiipi keskelle pesää varmistaen näin Suomelle finaalipaikan. Tulisko se kaivattu kulta marginaalilajista..

Raasto oli tavoittanut Matinlaten, ilahduttavaa kuulla hänestäkin joskus jotain. Itellä viimeinen näköhavainto kaveriin, lähinnä kantapäihin, oli viime vuoden Pyynikkijuoksun loppusuoralla, kun silloinkin vammoista toipuva maestro pisti isompaa vaihdetta silmään.. Valitettavasti Jari on telakka-jengin vakiojäsen tälläkin hetkellä. Lievästä turhautumisesta kertoo se ettei Matinlauri tee enää edes korvaavia harjoituksia.

SUL:n keskustelupalstalla on virinnyt keskustelu maratonin SE-tuloksista ja niiden määrittelyistä. Kuvastaa hyvin kestävyyslajien arvostuksesta tänä päivänä, kun ennätyslistojen ylläpito on jopa lajiliittotasolla noin retuperällä. Sama suhtautuminen on Hämeen piirissä, mm. puolimaratonin piirinennätys on laitettu armoitetun karpaasin Vesa Erojärven nimiin, vaikka muuan Santtu Mäkinen on juossut Tampereen Kisa-Toverien paidassa 63.09 Brysselin MM-puolikkaalla vuonna 1993, jolloin näitä "virallisia" puolikkaan aikoja on alettu "virallisesti" tilastoimaan, toki aiemminkin on kovaa juostu.. Urheilijoita ei ole syyttäminen erilaisten tilastojen tai listojen puutteellisuuksista, vaan katse on kohdistettava näiden laatijoihin. Yksilöiden saavutusten tilastointi on toteutettu erinomaisesti mm. Tilastopajan toimesta, luulisi siten piirien summuiden ylläpitämien ennätyslistojen päivittämisen olevan erityisen helppoa. Näkisinkin että kyse on vain viitseliäisyydestä.

Ei kommentteja: