torstai 30. lokakuuta 2008

Nyki


Yllä oleva kuva on New Yorkin maratonilta vuodelta 1983. Kuva sisältää paljon dramatiikkaa, taisteluvoiton ja karvaan tappion. Siinä esiintyy kaksi maratonin ensikertalaista, Geoff Smith ja Rod Dixon. Ensin mainittu johti kisaa välillä jo parin minuutin erolla seuraaviin ja juoksi alle silloisen ME:n tähtäävää vauhtia. Maratonin jälkimmäisellä puoliskolla Smithin vauhti kuitenkin hiipui ja takaa tuleva Dixon saavutti hänet lopulta hieman ennen maalia. Kuvassa Smith retkottaa maaliviivalla kaikkensa antaneena, mutta voiton hävinneenä. Dixon puolestaan tuulettaa kuin antiikin turnajaiset voittanut gladiaattori. Btw. Jukka Toivola juoksi samaisessa kisassa silloisen maratonin Suomen ennätyksen 2.11.35 sijoittuen sillä ajalla kymmenenneksi. Taisi olla mahtava kisa ja kokemus? Eikä huonosti juossut Martti Kiilholmakaan 2.18.19 (49.). Kiilholma oli muuten edellisvuonna yhdeksäs hienolla ajalla 2.13.51. Nykin historiaa taaksepäin selatessa löytyy mm. vuodelta 1981 Toivolan loistava toinen sija ajalla 2.10.52.

Videon vuoden 1983 legendaarisen kisan loppuratkaisuista voit katsoa täältä. Sivulta löytyy myös unohtumaton Paul Tergatin ja Hendrick Ramaalan loppukiriraasto vuodelta 2005.

Rod Dixon osallistuu tyttärensä kanssa myös tämän vuoden New Yorkin maratonille. Tuolta löytyy hänestä pieni haastattelu. Maratonia voi ensi sunnuntaina seurata joko telkkarista Eurosportilta tai internetistä (UniversalSports tarjoaa peräti kolme kanavaa...)

Letsrun.com tarjoaa pienet ennakkokatsaukset miesten ja naisten kisaan. Running Times on myös pykännyt katsauksen Nykin maralle osallistuvista nais- ja mieshuippujuoksijoista. Tilastonikkareille hieman tarkempaa dataa naisten ja miesten kilpailuista.

Lauantaina juostaan Rautaveden maraton. Itse juoksen kympin, mikäli järjestelyiltä joudan...

Ei kommentteja: