keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Onnellinen loppu

Menneen viikonlopun Chicagon maratonilla sattui paljon keskustelua herättänyt tapaus. Chicagon maratonilla oli tänä vuonna kaksi lähtöä. Ensin matkaan säntäsivät elite-ryhmän juoksijat (siis se kuumin kärki, joilla on jotain aiempaa meriittiä) ja viisi minuuttia heidän jälkeensä muut 33 000 maratoonaria varsinaisessa massalähdössä.

Jostain syystä maratonilla debytoivaa Wesley Koriria (5000m 13.40.47, 10 000m 29.06.83, 1/2-mara 65.18) ei ennätyksistään huolimatta kelpuutettu elite-ryhmään, joten hän joutui starttaamaan jälkimmäisessä lähdössä. Jenkkien tasokkaissa yliopistokisoissa menestynyt Korir ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan kirjaimellisesti pinkoi maratoninsa aikaan 2.13.53, tullen koko porukan kymmenentenä maaliin, mukaan lukien ne viisi minuuttia aiemmin lähteneet elite-ryhmän juoksijat! Loppuajallaan hän olisi ollut koko kilpailun neljäs ja olisi näin ollut oikeutettu 15 000 dollarin palkkioon. Mutta kun hän sattui lähtemään päälähdön mukana, ei hän ollut mukana kilpailemassa elite-ryhmän havittelemista rahapalkinnoista. Chicagossa nämä kaksi lähtöä käsitetään kahdeksi eri kilpailuksi.

Lopulta oikeus tapahtui ja Chicagon maratonin päällikkö Carey Pinkowski hoksasi tapahtuneen pr-arvon ja lupasi myöntää Wesley Korirille ansaitsemansa palkintorahat.

Sometimes rules can be complicated to explain
Korir 4th in Chicago Marathon, but out of the money

Hassisen Kone : Oikeus on voittanut taas

Ei kommentteja: