sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Utriainen juoksi puolimaratonin Suomen ennätyksen!

Jussi Utriainen on juossut Venlon puolimaratonilla uuden Suomen ennätyksen 1.02.50!!! Puolimaratonin aiemman virallisen Suomen ennätyksen jakoivat Janne Holmén (2001) ja Pasi Mattila (1995) ajalla 1.03.01.

Venlon puolimaratonin voitti Kenian Stephen Chelimo 1.02.26. Chelimon voittoaika jäi reittiennätyksestä 54 sekuntia. Toiseksi tuli Chelimon maanmies Philip Langat ja kolmantena palkintopallille nousi Jussi Utriainen. Naisten kilpailun voitti Kenian Elizeba Cherono ajalla 1.11.26 (debyytti).

Kenialaiset Chelimo ja Langat olivat kisan kaksi ennakkosuosikkia, ja lähtivät odotetusti kärkeen. Seuraavassa ryhmässä juoksivat Utriaisen lisäksi Hollannin Michel Butter ja Marokon Jamal Baligha. Noin 14 kilometrin kohdalla Jussi ja Baligha tiputtivat Butterin kyydistään. Jussi onnistui vielä kiristämään, ja sijoittui siis hienosti kolmanneksi. Jussin oma kommentti pian kisan jälkeen oli, että "olen Suomen onnellisin juoksija". Mahtavaa, että Jussi vai vihdoinkin nimiinsä puolimaratonin Suomen ennätyksen! Onnea!

Naisten sarjassa Minna Kainlauri juoksi 1.21.40 ja Pauliina Utriainen 1.23.57. Ottivat muuten kaksoisvoiton 35-vuotiaiden naisten sarjassa! :)

Tulokset

Harri Hänninen on juossut Lissabonissa 1.02.00 vuonna 1993, Janne Holmén Sevillassa 1.02.35 (2007) ja Jussi pinkoi itse viime vuonna Newcastlessa 1.02.42. Em. ajat ovat tilastokelpoisia, mutta eivät ole ennätyskelpoisia. Esim. Newcastlessa reitti oli yhdensuuntainen.

Kenian Mathew Kisorio voitti perinteisen Stramilanon puolimaratonin Italiassa sunnuntaina. Viikko sitten MM-maastoissa neljänneksi jääneen Kisorion voittoaika oli 1.00.03. Toiseksi tullut Eric Ndiema jäi hänestä 17 sekuntia. Italian Andrea Lalli debytoi puolimaratonilla ihan kohtuullisen kovalla ajalla 1.02.32. Lontoon maratonille tähtäävän maratonin Euroopan mestarin Viktor Röthlinin kuntokäyrä on kääntynyt vaihteeksi nousuun. Tänään hänen loppuaikansa oli 1.02.45.

Sjundeå IF:n Magnus Hellström juoksi 1.11.43 (45.). Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää jaksoi juosta 3.10 vauhtia noin 15 kilometriin, sitten tuli noutaja. Ilmeisesti viimeaikaiset sairastelut maksoivat veroaan.

Naisten kisan voitti Etiopian Birhane Ababel Eyeshaneh 1.09.54. Maratonin EM-pronssimitalisti Anna Incerti ilahdutti kotiyleisöään sijoittumalla toiseksi 1.10.41.