torstai 3. elokuuta 2006

Päivä pioneerina


(kuva: Kake)

Eilinen vierähti Maan mitta-nimisen kolmiosaisen tv-sarjan kuvauksissa. Mm. palkitun tv-sarjan Juulian totuudet ja elokuvan Hymypoika ohjannut J-P Siili käskytti Teivon ja RC Eemelin juoksijoista sekä muutamasta muusta hepusta koostunutta saksalaispioneeriosasto SS Nordia ympäri Pinsiön metsiä. Eikä Siili tyytynyt äkseeraamaan vain kameran takana vaan toimi kapiaisena myös kameran tälläkin puolen.



Näin maallikosta varsin mielenkiintoinen päivä alkoi aamupäivällä Tohlopin puvustamosta, missä aiemmin yksilöllisesti mitoitetut natsirytkyt kiskottiin ylle. Bussikuljetus kuvauspaikalle, Siilin antama briiffaus tulevasta sekä taisteluvarusteiden jako. Itselleni arvottiin kiväärimiehen aseistus sekä selkään vielä radio. Omasta inttiajasta on hieman aikaa joten äkkiseltään moinen taakka tuntui raskaahkolta, mutta eipä noita tarvinnut pitkiä aikoja raahaa retuuttaa. Pari miestä sentään joutui kantamaan paareilla haavoittunutta, joten heillä oli vähän raskaampi jobi :)


Pekka ja pojat Pitkästäniemestä..

Armeijassa tärkeintä oli ruokailut ja tauot joten jaksotetaan tämäkin niin. Ennen päivällistä harjoiteltiin ja kuvattiin pari juoksumarssikohtausta melko kivikkoisessa maastossa. Omat saappaat olivat aika naftit ja liukkaat joten varovainen sai olla ettei syöksynyt pää edellä kalliolta. Verta onneksi vuodatettiin lähinnä vain kantapäiden rakkojen muodossa.. Sit syötiin ja turistiin mukavia lämpimässä ja kauniissa auringonpaisteessa. Iltapäivän kohtaus sisälsi päänäyttelijöiden dialogia joten sitä kuvattiin monesta kulmasta ja moneen otteeseen. Sitten tulivatkin venäläiset ja meidät sakemannit ajettiin takaisin Tohloppiin. Ens viikolla yökuvaukset ja lopputulosta saadaan odotella töllöön syssyllä.

Ste on viimein julkaissut joitain kuviaan, varsin cool!

Jellonalle kultaa!

EEAn Göteborgin EM-kisojen ratamatkojen ennakkokatsaus.

Ei kommentteja: