perjantai 20. maaliskuuta 2009

Kaivattua piristystä

Forssan Salama järjestää yhteistyössä Running Team Polvijärven kanssa 3. toukokuuta hiihtopuolelta tutun, mutta juoksupiireissä uudenlaisen (vaikkei ainutlaatuisen) tapahtuman: Forssa-sprintin.

Forssan Salama kulkee etulinjassa niin kilparadoilla kuin järjestelypuolellakin!

Reitin kuvaus:

Juostava matka on 1,1km. Juostaan Lamminrannan ympäristössä. Lähtö on urheilukentän puolelta Lamminnrannassa, kiertäen Lamminrannan jalkakäytävän kautta maaliin. Kisassa voi käyttää piikkareita.

Kilpailun kulku:

Jokainen kilpailija juoksee kilpailureitin ensin aika-ajona. Lähtöjärjestys määräytyy edelliskauden (kesä 2008 tai hallikausi 2009) 1500m-juoksun tilastoajan perusteella siten, että parhaan tilastoajan omaava juoksija lähtee viimeisenä. Ilmoittautumisen yhteydessä annettu tilastoaika tarkistetaan virallisista tilastoista. Kilpailijat lähetetään matkaan 30 sekunnin välein. Mikäli tilastoaikaa ei ole, tällaisten kilpailijoiden lähtöjärjestys arvotaan lähtemään ennen niitä, joiden virallinen tilastoaika on ilmoitettu. Jälki-ilmoit-tautujat lähtevät matkaan ensimmäisenä ilmoittautumisjärjestyk-sessä siten, että viimeisenä jälki-ilmoittautunut lähtee ensimmäise-nä. Jälki-ilmoittautumiset on tehtävä viimeistään tuntia ennen kilpailun alkua. Aika-ajojen 30 nopeinta selviää jatkoon. Mikäli ilmoittautuneita on 50 tai enemmän, jatkoon pääsee 40 kilpailijaa.

Aika-ajon jälkeen jatkoon selvinneet jaetaan viiteen 6-8 kilpailijan puolivälieriin. Jokaisesta puolivälierästä pääsee välieriin kaksi nopeinta ja kaksi aikojen perusteella. Välierissä juostaan kuuden kilpailijan erissä. Jatkoon menee kolme erän nopeinta. B-finaalissa kohtaavat välierissä A-finaalista pudonneet. B-finaali juostaan ennen A-finaalia. A-finaalissa kuusi juoksijaa ratkaisee kilpailun voiton.

Epäselvät tapaukset ja mahdolliset protestit käsittelee tuomarineuvosto. Juoksijan jäätyä kesken kisan pois esimerkiksi loukkaantumisen seurauksena, jää hänen paikkansa tyhjäksi eikä ketään voida ottaa tilalle. Aika-ajoissa kovimman ajan juossut juoksija saa puolivälieriin ylleen ”keltaisen liivin”. Välierissä liivi on puolivälierien nopeimmalla, ja finaalissa välierien nopeimmalla.

Puolivälierien jakomalli:
Erä 1 >> 5, 6, 15, 16, 25, 26
Erä 2 >> 4, 7, 14, 17, 24, 27
Erä 3 >> 3, 8, 13, 18, 23, 28
Erä 4 >> 2, 9, 12, 19, 22, 29
Erä 5 >> 1, 10, 11, 20, 21, 30
Erä yksi aloittaa puolivälierät.

Aikataulu (alustava):
Lopullinen aikataulu tarkentuu osallistujamäärän selvittyä
11.00 Aika-ajot
(ensin naisten sarjat, sitten miesten sarjat 1500m ajan perusteella määritellyssä
lähtöjärjestyksessä)
12.00 N puolivälierät
12.50 M puolivälierät
13.40 Välierät ja finaali (järjestyksessä N välierät, M välierät, B-finaalit, A-finaalit)
Palkinnot jaetaan välittömästi viimeisen finaalijuoksun jälkeen

Palkinnot:

A-finaali:
Voittaja 600 eur
Toinen 300 eur
Kolmas 200 eur
Neljäs 90 eur
Viides 75 eur
Kuudes 60 eur

B-finaali
Voittaja 50 eur
Sijat 2- 6 tavarapalkinnot




Janne Holmen on kuntoutunut kilpailuvireeseen viime syksyn kantapääoperaatiosta. Hän nimittäin voitti viime viikonloppuna 11.2 km mittaisen Två sjöar runt-juoksun ajalla 35.24. Alkavan kauden tavoitteena hänellä on juosta lyhyempiä matkoja mm. radalla. Loppukauden päätavoitteiksi on muotoutumassa MM-puolikas ja mahdollisesti jopa maraton joulukuussa. Jannen pitkän tähtäimen suunnitelmiin on piirretty myös ensi vuoden EM-kisat...

Pomppuihme Stefan Holm "seuraa" Kajsa Bergqvistin tossunjälkiä lenkkipoluille. Holm meinaa juosta toukokuussa Jöötteporin puolikkaan.

Sami Kukka esiintyi eilen Telakalla kera Janne Tuomen ja Pekko Käpin. Uuden levyn biisit kuulostivat erinomaisilta. Soitto oli muutenkin pienimuotoisuudessaan upeaa!

Ei kommentteja: